• 瀏覽: 23,249
  • 回覆: 177
+6
引用:
原帖由 做乜很 於 2021-1-6 01:49 PM 發表
本港新冠肺炎疫情持續,各種防疫措施難於農曆新年前放寬。有港媽聖誕前帶同5歲孩北上避疫兼度假,現已完成14日隔離檢疫,不時外出在深圳享受美食,大感開心與自由。她在親子討論區發帖分享經歷,給其他有興趣北上

https://static02-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2845000/2845358/mother_exmobile_20210106_ch_1024.png
大陸佬有鍾南山尼d老實專家緊係威,記住要鼓勵多d人繼續食野味,廣西啱啱先搞完個狗肉節,又到食貓季節,班港燦隔離完有福了

好羨慕呀

香港真折墮

🍇🍇🍇🍇🍇

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-1-6 05:37 PM 發表
香港班專家又冇料, 又唔肯認低威跟大陸果套...........
係要大規模強制咁驗先有用
香港磚家很厲害,除了醫療外還懂建築工程,流體力學,事後孔明,真人秀和金像獎等等..... 真係張張刀,把把銹!磚家物7到識,勁過宇宙大王!香港有呢班福佳繼續9噏一定dup!

引用:
原帖由 火燎森 於 2021-1-6 06:42 PM 發表

大陸佬有鍾南山尼d老實專家緊係威,記住要鼓勵多d人繼續食野味,廣西啱啱先搞完個狗肉節,又到食貓季節,班港燦隔離完有福了
狗肉不是野味,其實你知道唔知道咩叫“野味”,沒人同你講韓國人一年吃好多狗,朝鮮族吃狗幾百年了

假新聞!無炆煮豉油嘅地方,啲人點會開心。

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-1-6 06:21 PM 發表

我嘅太二酸菜魚
我嘅鹿頂記同潤圓4季椰子雞

多謝林鄭領導下
高官抗疫手法
害到港人半生不死
大陸好榜樣唔去學
學西人講人權民主自由
林鄭唔掂就辭職啦

我中山屋企鋪塵中,好掛住中山美食

引用:
原帖由 Ct4683 於 2021-1-6 05:42 PM 發表

香港有猿大砲呢d19磚家,冇理由唔掂架😁😁😁
佢真係傻㗎,不是扮㗎

🍋

我都好想

假新聞,曱甴話內地係坐監,邊度會有自由

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]