• 瀏覽: 23,238
  • 回覆: 177
+6
跳老舞 累街坊

引用:
原帖由 okla3 於 2021-1-6 06:58 PM 發表

中咗就上天仲自由
中既機會一定俾香港低咯~

香港充滿 武漢肺炎 一片病毒

簽名檔

引用:
原帖由 做乜很 於 2021-1-6 13:49 發表
本港新冠肺炎疫情持續,各種防疫措施難於農曆新年前放寬。有港媽聖誕前帶同5歲孩北上避疫兼度假,現已完成14日隔離檢疫,不時外出在深圳享受美食,大感開心與自由。她在親子討論區發帖分享經歷,給其他有興趣北上

https://static02-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2845000/2845358/mother_exmobile_20210106_ch_1024.png
經濟日報,就係講真話!

陰曱?封城都照爆!

引用:
原帖由 caihk 於 2021-1-6 07:58 PM 發表

深圳邊度有得露營 ?
過兩個禮拜我出相比你哋睇

引用:
原帖由 OUSET 於 2021-1-6 08:27 PM 發表
大陸果邊堅安全 啲人都好自律 佢地仲驚過你中招......我二奶係上面 佢話啲鋪頭 所有野都照常營業
大陸上年四五月已經回復正常啦,係香港曱甴唔信啫,咪由佢繼續矇騙自己囉

引用:
原帖由 強勁的🐴 於 2021-1-6 08:43 PM 發表

當然啦😄唔通學英國咁😂等聯合國救濟呀🤣
英國有變種新冠食,可能變種後多d蛋白質

引用:
原帖由 烏咀 於 2021-1-6 08:44 PM 發表
香港都重有唔小港燦話大陸係隱瞞疫情,其實係爆得好鬼勁 

咁重湧返上去班港燦同新港燦,咪即係上去送死? 

佢地應該係去歐美或呆灣先安全架喎  

不過呆灣就好撚詭異吓,呆灣話無本土個案,但d呆灣人一去其他地方就被驗到中招
本土曱甴係打死都唔信大陸市民生活已經正常化咗超過半年,我大陸新舊同事去食annual dinner、公司與公司之間踢波打籃球,乜事都冇,唔會好似香港咁出現跳舞群組,酒吧群組等等。

證明大陸係冇事啦,否則我都新舊同事應該好多人返唔到工啦

引用:
原帖由 MR.Bearr 於 2021-1-6 08:46 PM 發表
番左大陸半年了
講吓大陸d情況嚟聽下

引用:
原帖由 Ming917830 於 2021-1-8 12:30 PM 發表

中既機會一定俾香港低咯~
香港曱甴仲發緊夢以為香港疫情一定好過大陸,以為大陸表面冇疫情都係假嘅

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]