• 瀏覽: 27,567
  • 回覆: 400
  • 追帖: 2
+27
引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-1-6 01:04 PM 發表

據了解,被捕的包括發起去年民主派立法會初選的戴耀廷,前立法會議員胡志偉、涂謹申、尹兆堅和梁國雄,職工盟主席吳敏兒,醫管局員工陣線主席余慧明,多名現任區議員等。他們在社交網站指,涉及民主派初選被捕。

http://news.tvb.com/local/5ff535ec335d19fb17d57b28/警方國安處拘戴耀廷等逾50人-據悉涉參與民主派初選違國安法
今晚布袋澳唔知會唔會好多人拎著兩桶水去釣魚呢

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-6 11:51 AM 發表
政治迫害
係又點,再吠毒啞你!

黃人實在太無知

呢班X街都有今日

毒媒犯民政棍不斷將每樣事政治化,製造更多反政府市民反政府而獲取紅利(選票),香港人冷靜思考下我們需要什麼?呢d政棍為社會民生又做過什麼?不要淪為犯民政棍利用上位嘅工具。

當日35十吹得好行
又話攞幾多席
控制立法會否決權
又要政府跪低

人生何在逞英豪, 
天理人情只要公; 
天眼恢恢疏不漏, 
定然作福福來縱。

中呀! 

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-6 11:51 AM 發表
政治迫害
迫你老母受害?🤣

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2021-1-6 11:32 AM 發表
「35+民主派初選」發起人香港大學法律學院前副教授戴耀廷及多位參選人,今(6日)早上約6時遭警方國安處上門拘捕,據悉被捕人士疑因參與民主派初選

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210106/423440211440046080574862.jpeg/8VBZJVsiATU2Hh5nASpkN9uCr6RfD6C3UK0lUVCtJVE

...
熊貓事件又多件笑料!😂

太好消息la,  好過放煙花呀!!佢地全部人生更多姿多彩。

花生啤酒香檳斷市

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-1-6 12:15 PM 發表
警察叔叔可唔可以講清楚十步曲計劃係咩情況?

第一步?

第二步?

第三步?

第四步?

第五步?

第六步?

第七步?

第八步?

第九步?

第十步?
咁心急

慢慢嚟先夠吸引力

日日拉
香港越來越好!

引用:
原帖由 2013gundam 於 2021-1-6 01:03 PM 發表

睇下把尺放幾寛 收幾緊
講到幾大都好 泛民初選 講到底 就係內部協調出選機制
所以初選本身係無問題
問題係泛民搞初選時既口號
所以投票果班人 係大眾認知上
假定佢地係知道泛民搞初選既目的係為癱瘓議會 政府運作
因此 根據國安法 佢地係可以入參與顛覆國家政權罪
我諗政府都唔會趕盡殺絕,免引起社會大反抗

擒賊先擒王,做咗個樣板就得

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2021-1-6 11:32 AM 發表
「35+民主派初選」發起人香港大學法律學院前副教授戴耀廷及多位參選人,今(6日)早上約6時遭警方國安處上門拘捕,據悉被捕人士疑因參與民主派初選

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210106/423440211440046080574862.jpeg/8VBZJVsiATU2Hh5nASpkN9uCr6RfD6C3UK0lUVCtJVE

...
呢鑊要慶祝成個星期先掂喎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]