• 瀏覽: 27,530
  • 回覆: 400
  • 追帖: 2
+27
圍爐鳩叫果班漢奸,全部監倉見,執番梘賀新年。

運返大6審最公平

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-6 11:51 AM 發表
政治迫害
依班仆街政治迫害香港市民, 抵拉

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2021-1-6 11:32 AM 發表
「35+民主派初選」發起人香港大學法律學院前副教授戴耀廷及多位參選人,今(6日)早上約6時遭警方國安處上門拘捕,據悉被捕人士疑因參與民主派初選

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210106/423440211440046080574862.jpeg/8VBZJVsiATU2Hh5nASpkN9uCr6RfD6C3UK0lUVCtJVE

...
感謝樓主嘅努力!香港有港英年代嘅東方之珠變成今時今日嘅地步!睇見都開心再一次感謝你哋

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-6 11:51 AM 發表
政治迫害
好快到你啦死曱甴

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-1-6 12:15 PM 發表
警察叔叔可唔可以講清楚十步曲計劃係咩情況?

第一步?

第二步?

第三步?

第四步?

第五步?

第六步?

第七步?

第八步?

第九步?

第十步?
放火有幾步, 買電油, 去現場, 淋火水..... 你去買電油時可以拉你啦, 等你燒死幾十人先呀? 你事前仲唱通街

有沒有意圖操控選舉

真係要認真查清楚

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-1-6 12:36 PM 發表

2020開始就係曱甴找數期幾時到班區議員
時辰就到

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-6 12:31 PM 發表
天祐民主派!
OK嘅, 仲提倡攬炒果班就要付出代價

🍾🍾️恭喜呢班人,祝佢哋全部起碼坐10年監🎉🍻

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2021-1-6 12:17 PM 發表

咁參與投票嘅選民又有冇事?
睇下把尺放幾寛 收幾緊
講到幾大都好 泛民初選 講到底 就係內部協調出選機制
所以初選本身係無問題
問題係泛民搞初選時既口號
所以投票果班人 係大眾認知上
假定佢地係知道泛民搞初選既目的係為癱瘓議會 政府運作
因此 根據國安法 佢地係可以入參與顛覆國家政權罪

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-1-6 12:36 PM 發表

2020開始就係曱甴找數期幾時到班區議員
據了解,被捕的包括發起去年民主派立法會初選的戴耀廷,前立法會議員胡志偉、涂謹申、尹兆堅和梁國雄,職工盟主席吳敏兒,醫管局員工陣線主席余慧明,多名現任區議員等。他們在社交網站指,涉及民主派初選被捕。

http://news.tvb.com/local/5ff535ec335d19fb17d57b28/警方國安處拘戴耀廷等逾50人-據悉涉參與民主派初選違國安法

引用:
原帖由 2013gundam 於 2021-1-6 11:59 AM 發表

了解清楚先
今次國安做野 唔係針對初選本身
而係針對泛民班人打算利用初選達成35+
然後進行癱瘓議會 政府運作
呢個係中哂國安法

"第二十一條 任何人煽動、協助、教唆、以金錢或者其他財物資助他人實施本法第二十條規定的犯罪的,即屬犯罪。情節嚴重的,處五年以上十年以下有期徒刑;情節較輕的,處五年以下有期徒刑、拘役或者管制。
第二節 顛覆國家政權罪
第二十二條 任何人組織、策劃、實 ...
清楚明白

飯文成功攬炒,精彩人生等住

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-1-6 11:55 AM 發表
搵個荒島, 俾呢班人同班曱甴自生自滅.
班烏合之眾,動輒武鬥,好快互相撕殺打瓜晒。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]