• 瀏覽: 3,288
  • 回覆: 68
+2
引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2021-1-6 06:14 PM 發表

選無問題, 但選既目的是癱瘓議會, 就是問題!
非法初選去操縱選舉結果已係非法手段, 而因為用非法手段去癱瘓政府就完美中晒國安法

作為行政會議嘅一員,如果你有同政府唔同嘅意見,就應該保持緘默,但如果你係都要公開發表同政府唔同嘅意見,咁你最好退出行政會議先。

佢轉咩軚?最後果段佢講得好清楚係干擾.
而呢個就係35+目的.

林鄭月娥係港英餘孽!
所以招攬嘅廢柴都係同路人!
牠委任的狗法官搞到國安法實施咗七個幾月!
還沒有一個犯了國安法的人被判刑!
可想而知湯渣華也是港英餘孽無間道!

引用:
原帖由 sandy1211 於 2021-1-6 10:52 AM 發表
行政會議成員、資深大律師湯家驊在一個電台節目表示,暫時看不到民主派初選如何違反《香港國安法》,但不清楚會否涉及其他犯罪行為,例如籌集資金是否涉及犯罪行為等,現時不應只看表面而下定論。 湯家驊又認為,否決政府議案屬好正常行為,看不到否決議案後就會顛覆特區政權,令政府癱瘓。但他說,如果否決所有撥款,導致...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1568875_1_L_20210106101443.jpg
如果敵人係慘死

內奸肯定要慘死 100 次

佢只係話未清楚啫
無謂跟車太貼

引用:
原帖由 sam0010 於 2021-1-6 12:38 PM 發表
操縱選舉結果來達到癱瘓政府目的都唔叫非法手段?
係啦,應該要好似以前咁唔好協調,出十幾廿張名單,互相界票,咁至啱既。

引用:
原帖由 ahongkongpeople 於 2021-1-6 07:09 PM 發表
作為行政會議嘅一員,如果你有同政府唔同嘅意見,就應該保持緘默,但如果你係都要公開發表同政府唔同嘅意見,咁你最好退出行政會議先。
港英時代怎會容許行政局的人公開發表同政府唔同的意見?

引用:
原帖由 sandy1211 於 2021-1-6 10:52 發表
行政會議成員、資深大律師湯家驊在一個電台節目表示,暫時看不到民主派初選如何違反《香港國安法》,但不清楚會否涉及其他犯罪行為,例如籌集資金是否涉及犯罪行為等,現時不應只看表面而下定論。 湯家驊又認為,否決政府議案屬好正常行為,看不到否決議案後就會顛覆特區政權,令政府癱瘓。但他說,如果否決所有撥款,導致...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1568875_1_L_20210106101443.jpg
條扑街轉咗幾次呔啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]