• 瀏覽: 5,312
  • 回覆: 77
+2
武漢肺炎疫情持續,為嚴防疫情反彈,政府將限聚令等措施延長。獲授銅紫荊星章的藝人阿叻陳百祥上月平安夜,被《壹週刊》踢爆涉嫌違反限聚令,偕同親友一行12人到鹽田梓一間西餐廳晚膳,無罩玩足4小時。荃灣區區議員劉卓裕今日(5日)發起公眾聯署,要求警方依法辦事徹查陳百祥涉嫌違反限聚令一...

食環署發言人回覆指,在接獲傳媒查詢後,該署人員昨日(4日)曾到有關處所巡查,其間未有發現有人違反《預防及控制疾病(規定及指示)(業務及處所)規例》(第599F章)或《預防及控制疾病(禁止羣組聚集)規例》(第599G章)。警方則指,沒有接獲相關的報案紀錄。——除夕嘅事,你昨日才去燼查然後話冇發現?!

。。。。。。。。。
陳百祥平安夜12人無罩飯局涉違限聚令 區議員聯署促鄧炳強徹查 食環:昨巡查未發現有違規

新聞來源連結:

https://hk.appledaily.com/local/ ... 3ZDA3A6ZXJI7EMMKEA/

引用:
原帖由 東方轉貼員 於 2021-1-6 12:04 AM 發表
武漢肺炎疫情持續,為嚴防疫情反彈,政府將限聚令等措施延長。獲授銅紫荊星章的藝人阿叻陳百祥上月平安夜,被《壹週刊》踢爆涉嫌違反限聚令,偕同親友一行12人到鹽田梓一間西餐廳晚膳,無罩玩足4小時。荃灣區區議員劉卓裕今日(5日)發起公眾聯署,要求警方依法辦事徹查陳百祥涉嫌違反限聚令一...

https://hk.appledaily.com/resizer/zGFjaHq3ZzVVg8RDkHV-R4sKoL0=/658x370/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/6MI73N7YVJCZNL3Z6TZ6QLAJEQ.jpg ...
12x$5000 ?都唔夠叻哥買場馬

反中白痴講就係咩...

傻西叻真係藍C之恥

引用:
原帖由 赤色戰狼 於 2021-1-6 12:24 AM 發表
傻西叻真係藍C之恥
反中白痴真係人類之恥...

黃畜議員柒到連報案都唔敢,
要搞聯署??

引用:
原帖由 12瞞徒愛送中 於 2021-1-6 12:06 AM 發表

12x$5000 ?都唔夠叻哥買場馬
阿叻一個比晒.

咁撚奇怪嘅 一 淫媒爛蘋果講法律, 連曱甴都會 小鳩你啦, 違法達義唔係你班柒頭最高境界咩

圖呢?揾張舊相就話踢爆?

如果阿叻真係咁做係唔啱!
若然老作誣告阿叻!
你班叛國賊就罪加一等!

貼張圖你話2021年平安夜都得啦!柒頭

又無報警又無圖話係就係,好似流啲喎

又誤導啦!張相又唔係當日相!

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2021-1-6 07:49 AM 發表
又誤導啦!張相又唔係當日相!
毒媒知呃D白痴係好易...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]