• 瀏覽: 2,720
  • 回覆: 50
引用:
原帖由 paoon 於 2021-1-5 10:51 AM 發表
公司辦公室係777唯一唔願規管的地方,既然777咁想市民返工,大家可以係公司辦公室晚上OT約埋三五知己聚餐開party。

Party Room 可以立即轉型,做短租office,租比市民辦公。
要約埋三五知己聚餐開 PARTY , 為甚麼不在家開 ?

引用:
原帖由 paoon 於 2021-1-5 02:06 PM 發表

知唔知香港有好多分租辦公室 shared office
要唔要比D廣告你睇? 不過唔係好想幫人做宣傳

商業登記要係開業一個月內申請,大家都希望生意可以捱到一個月。
自僱人士可以唔買勞工保險唔供強姦金。

租約? standard form,有咩咁困難?
小朋友,自僱人士都要供強積金,唔識就亂講會笑死人。

引用:
原帖由 paoon 於 2021-1-5 10:51 AM 發表
公司辦公室係777唯一唔願規管的地方,既然777咁想市民返工,大家可以係公司辦公室晚上OT約埋三五知己聚餐開party。

Party Room 可以立即轉型,做短租office,租比市民辦公。
YOU MEAN ...

晚上三五知己 , 扮做客人, 話在那裡傾生意, 實質係聚餐開 party ?

都是那句 , WHY NOT HOLD PARTY AT HOME ?

WHY TAKE RISKS ?

再講, 一家同住的人開 PSRTY 吃飯, NO INCREASE IN RISK

但, 不是同住的人, 一起除 MASKS 開 PARTY !!!

唔怕 COVID-19 乎 ?

樓主係咪AV睇得太多.

廿多年來政府任何施政總有樓主這類人用盡歪理拖後腿

引用:

你幾歲?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]