• 瀏覽: 943,797
  • 回覆: 240
  • 追帖: 143
+688
引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-1-16 01:23 PM 發表
熄爐

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-1-16 05:47 PM 發表

坦白講,當科興仲未有數據提供俾政府,而復星疫苗下個月到,點解唔去打?
老人家點都應該要打,中港車司機唔打無得上內地,你叫佢地等幾耐??
科興延遲公佈數據好明顯係要綜合研究,如果有其他疫苗到梗係打左先啦.....
政府通過得既疫苗咁都唔信?
1. 首先,我原本係回應緊果個什麼病人政策連線嘅調查,佢嘅建議係入少啲科興疫苗,增加其他疫苗嘅購入量,我無提到你所講嘅,唔去打疫苗。

2. 首幾批疫苗,不論科興及復星,數量政府已經講咗,加埋都只係二百萬劑,當然係比咗最高危並急需嘅群組先接種。

3. 打完高危群組,並當疫苗數量漸漸足夠時,當然係會去接種疫苗。現時每種疫苗技術不同,每人體質及健康情況亦不同,有些人就算接種普通流感疫苗都會出大反應,故此衡量過(或需要問過相熟醫生)後,決定接種邊隻疫苗,先係最負責任嘅做法。當然對於一個身體非常健康嘅人,佢接種邊隻疫苗都不是問題,但相對另一個人,身體狀況就可能完全不同,需要選擇合適疫苗才可以,呢個簡單嘅道理,相信版友都會明白。所以點解不等埋科興嘅數據出埋先決定接種邊隻疫苗?

4. 打斷新冠病毒嘅傳播鏈,除打疫苗外仲有好多種方法。2020年嘅中國,就教咗大家,沒有疫苗都可以打贏新冠疫情。

引用:
原帖由 MANLTD007 於 2021-1-17 01:00 AM 發表

黑暴嗎?黑到黑到一個無得再黑的濕x歌頒獎禮好很黑!香港電台黑心節目
似去咗靈堂咁.......

引用:
原帖由 fairview 於 2021-1-17 08:28 AM 發表
去 嬰國喎
人離鄉賤,條路自己揀,仆街唔好喊。

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-1-17 09:19 AM 發表

可能有朝一日變貢品
用嚟送禮比中國,呢個選項唔錯!

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-1-17 09:17 AM 發表

換個白皮會開心好多嘅,話哂咁體貼。
唔開心係因為無白皮服侍佢哋唧

引用:
原帖由 celiacty 於 2021-1-17 11:02 AM 發表

都知勞氣無用
所以成日叫自己心平氣和
希望疫苗同檢測一樣最後比政府打殘
私家醫生打唔到要負70度運輸疫苗
留返國產比我地啦
留番國產疫苗比我哋啦 x 2

引用:
原帖由 bchan77 於 2021-1-17 05:58 PM 發表

師兄講呢壇嘢我未見過,唔係啩,發燒買panadol都唔識?喺香港大把人識自己執呢隻藥啦,又唔係貴價藥,條友係唔係唔識串個藥名咋?
好大可能係連基本英文都講唔掂!

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-1-18 12:30 AM 發表
周董變🐷😱😱😱
月半周杰倫

睇大台新聞,話泊街咪錶會改款,除咗發達通,仲可以手機比錢......
班曱甴會唔會少咗揸車出街及泊街?

引用:
原帖由 geometric 於 2021-1-18 06:26 PM 發表
這2天,有一宗揪動全國人心的礦難事故在山東棲霞笏山上演,
在2021年1月10日,山東棲霞笏山出現爆炸,有22名礦工被困在井底生死未卜。礦坑負責人起初打算瞞報,結果延遲上報30小時(時效為路邊社未核實消息),國家收到礦難報告後,立即組織及開赴事故現場搜救。
終於在1月17日下午,其中一個應急管道打通,地面人員對管道敲擊9下,以聲嚮傳送至地底;接着管道傳來5聲的回擊;這5聲的回擊,振奮了搜救人員 ...
大台新聞有報導,情況如師兄文字所述差不多。

引用:
原帖由 HKURubbish 於 2021-1-18 05:37 PM 發表
剛剛在微博搵到張好抵死既圖,除了呆灣,歐美開始有南波萬心態。果然歐美國家人民質素都在倒退
好多年前已知:
別和豬打架!

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-1-18 09:11 PM 發表

鋼琴在香港真係裝飾品,有幾多人晚上會彈西村由紀江?

https://youtu.be/EIiDDn0bdYE
https://youtu.be/GWc4aEFUs98
唔係晚上,日光日白嘅時候彈「西村由紀江」得唔得?

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-1-18 09:52 PM 發表

冇。
樂器需要每日練習.....
彈琴....一日要練幾粒鐘...就算考哂d琴試都比番哂老師lu😂😂😂
qq考哂琴試咁叻叻?

痕指上到差不多30000點,如果年中最高可以去到35000,即係過年前後都係企業裁員嘅好時機,長期服務金/遣散費都唔駛貼(咁多)!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]