• 瀏覽: 943,855
  • 回覆: 20
  • 追帖: 143
+688
引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-1-29 06:16 PM 發表

BNO 大部份免簽都會凍過水.

畢竟香港不保證接收BNO持有人, 即係無法遺返, 咁你仲敢唔敢比佢免簽入境?
正解,就係大緊你小金毛

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-2-4 12:55 AM 發表

你認為, 中國可以實際上鎖國幾耐?
個個去旅行後回國都隔離十四日?
宜家唔係一年半載喎,好似你咁講要清零?外國係無可能清零,即係永世都要隔離十四日
點都要諗第二個方法

大陸唔洗幾耐都會搞疫苗 + 檢測 + 健康碼免隔離,唔係單單為左香港,而係真實既需求黎
疫苗已起效,再加檢測陰性,基本可以排除傳染性,大陸之前有好多人出國前緊急注射,呢班人回國後會不斷累積數據,得出結論唔洗幾耐時間 ...
其他地方仍不成救不了的話,眼下繼續鎖國少不了的。

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-2-8 07:10 PM 發表

江樂士,這外籍人士真的公正不阿。雖然他不是同聲同氣,但也看出他對香港那份感情,真心真意,無花無假。致敬!

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-2-9 12:59 PM 發表

其實我幾鍾意武契奇
唔係因為佢左右逢源
唔會得罪中西方
而係佢委曲求全
都會話為咗國民
為咗國民要我跪都得
為咗國民我會繼續買中俄無人機
作為一個小國總統佢合格有餘
能屈能伸,大丈夫也

引用:
原帖由 kylohk 於 2021-2-9 04:13 PM 發表

阿曾生係咪有啲咩痛腳俾人捉住呢? 佔中嗰陣佢去現肥老黎已經開始怪啦。當初開民記嗰陣其實有冇特別意圖?
當年有傳佢呼聲高叫佢跑埋一份馬仔(選特首),係一個電台節目,佢自己也不韋言,如果佢去選,佢大把黑材料俾人掘出來,所以咪制。我信他這番是真心話。

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-2-13 10:02 PM 發表
呢兩日過年都在家中打邊爐🍲,今日我妹夫一家,黃💩甲由細妹及其男友上來我家拜年,而打邊爐🍲的湯料竟然用大陸的"海底撈",黃💩甲由果然是身體最誠實
我姨仔都係,佢口中大陸什麼也是做假/不好,但身體又好誠實不停淘寶。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]