• 瀏覽: 944,255
  • 回覆: 125
  • 追帖: 143
+688
引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-1-8 12:01 PM 發表
蓬佩奧努欽據報研引用憲法趕走特朗普

建國同志撐住呀

呢兩條友唔係死士呢既咩?

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-1-8 12:12 PM 發表

傻侵腦退化好嚴重吓喎
唔記得係自己叫支持者圍國會山莊
冇退化到.
佢不嬲都係咁架啦.
有邊個唔可以犧性?

引用:
原帖由 _JoN_ 於 2021-1-8 12:45 PM 發表

例如報復式買斷中國疫苗?
嘩, 咁真係好驚喎.  咁毒, 咁我地打乜?

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-1-12 07:04 AM 發表
十二門徒變十二勇士?!😤😤😤🤬😡😡

呢d乜義香港言語治療師x工會 ,將十二逃犯改編為“羊村十二勇士兒童繪本及動畫,荼毒下一代😤😤😤😤 要舉報
https://youtu.be/LEVgISJFQGY
好毒, 完全係妄顧事實, 刻意堆砌既洗腦故事.
睇完更加會明白點解咁多人, 尤其係後生仔會變成咁.
最難攪係佢扮到係一個兒童故事, 真係唔知點對付佢好.

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-1-12 12:41 PM 發表
默大媽有point喎
https://www.cnbc.com/2021/01/11/germanys-merkel-hits-out-at-twitter-over-problematic-trump-ban.html
有point, 但亦唔可以話twitter一定唔啱.
社交平台總有佢地自己既標準去控制用戶發言. 唔可能只跟政府法律去做.
法律通常都唔會夠充足或update.
用戶唔高興咪唔用囉.

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2021-1-12 02:34 PM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=LEVgISJFQGY

大家一起幫忙舉報吧, 美化十二逃犯
雖然唔知有冇用, 我都舉報咗.

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-1-13 12:00 PM 發表
又吹緊風,話科興疫苗後期測試有效率唔高........
本大叔重申:沒國產疫苗,寧願唔接種,就讓疫情第五六七波發生吧!

巴西公布科興疫苗有效率僅約5成 曾祈殷︰不代表完全無保護

曾祈殷指,現時的報告並不全面,疫苗有效率仍有未知之數,期望更多公布。 ...
第三期測試要係外國做都係有些被動.
佢地做得有幾好幾嚴謹, 會唔會受政治因素影響等等都不受控制.
土耳其, 印尼, 巴西三處做既測証結果差咁遠.
不過, 最重要都係睇佢地買唔買.
現在看來佢地都會係大手買家.

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-1-13 02:13 PM 發表
國際標準

嘩, 咁離譜都得?
香港學下得唔得先?
會唔會又俾人話冇XX人權自由架?

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-1-14 07:56 AM 發表
美麗的風景線

想起對付黑暴既警察, 比佢地更辛苦.

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-1-14 11:46 AM 發表
盈富呢單野, 真係笑死,  老美資本家講到利益, 幾肉酸都做得出, 紐交所如是, 道富環球如是
不單止肉酸, 根本係死蠢.
佢地點會咁天真以為中港政府會任佢話唔可以買制裁股就唔買?
盈富基金基本上只係一隻跟指數既基金.
管理人要做既野唔多, 亦冇乜風險, 蝕錢唔關佢事.
可以話差不多係坐係到收錢.
現在佢咁做已經係提醒我地, 點解仲要俾佢管落去.
真係要推到政府換個間不受美國控制既公司去到先得.
道富今次完全係倒自己米.

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-1-15 09:33 AM 發表
阿美偷咗老妖婆電腦嗰個義士被自殺, 好慘啊
調查報告身中8槍, 判定自殺
身中8槍既自殺?

引用:
原帖由 geometric 於 2021-1-15 02:27 PM 發表

老太太說,她一來肉赤個仔比外國攞左一大筆,5年後也未必可以入到籍;二來那邊種族歧視一定不好過,又難找工作。就算她兒子若干年後醒覺回來香港看她,她也不知有沒有命等到那一天了...

說起來的確很唏噓,父母一方面想子女獨立成才,想子女志在四方,但又會想到一個人會孤獨。「臨行密密縫,意恐遲遲歸」,無論古今,父母也是有這種心情;也看到飯師兄移民了親戚的故事。慨嘆現在很多人已丟下傳統的孝義。有說,古 ...
盧冠廷 - 孩兒
歌詞好好, 唱得亦好有味道.
好啱點俾不孝既人聽.
https://www.youtube.com/watch?v=UbLJZ__z1JQ&ab_channel=annafan

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-1-17 10:52 AM 發表

ps - 中新冠機會好高
新冠其實相對都係小事, 醫好冇事.
受岐視係可能永遠.
對關員態度都咁大反應, 其他唔駛守規則既人都唔知會玩到點, 到時點算?

引用:
原帖由 3848 於 2021-1-17 12:33 PM 發表
被警方以涉嫌在12港人潛逃案中「協助罪犯」拘捕的民主黨九龍城區議員及律師黃國桐,他昨晚獲准保釋,仍不忘黨友,今日早上隨即到荔枝角收押所探望同惹官非的民主黨前主席胡志偉。黃引述,胡志偉轉到醫院單獨羈留,因為本身有高血壓、高膽固醇及高血糖等「三高」,因此近10日都留院觀察,又指胡現時的身體狀況正常,對方感謝外界關心,相信仍需被還押一段時間。他續指,胡現時多閱讀和寫信,不會想其他事情,認為一切事務均會安 ...
保釋出呢咁快就去見佢, 可能有野要商量就真.

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-1-17 02:08 PM 發表

日日話要lotr果d人
成日講d似是而非嘅嘢,咩「宜家香港已經同以前唔一樣」「驚再遲d走唔到」有被害妄想症嗎?説穿咗,十居其九係身有💩(參加過違法活動之類)
你話係咪?😏😏
老實講我反而覺得自從有國安法,香港平靜左安全左😂😀
https://www.hk01.com/sns/article/565478
"「宜家香港已經同以前唔一樣」"

好似個個講小心騙徒既廣告.
佢地宜家搵食已經冇以前咁易.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]