• 瀏覽: 943,961
  • 回覆: 38
  • 追帖: 143
+688
引用:
原帖由 33Chris 於 2021-1-26 03:53 PM 發表
真相果然越辯越明, 政府承認有兩成罐頭沒有易拉蓋,但其實原來市民係可以自由選取食物種類。咁一個明知自己冇罐頭刀嘅人,去選擇一啲冇易拉蓋嘅罐頭, 然後就喺度嘈話食唔到 ,目的係咩呢?

有明知家中不能煮食嘅劏房戶,為何又不去選擇麵包蛋糕,而要選擇需要煮嘅食物呢?

「包括即食麵、杯麵、意大利粉、麵包、蛋糕,以及不同類型的罐頭食品如吞拿魚、沙甸魚、豆豉鯪魚、火腿豬肉及茄汁焗豆,還有湯包、荳奶以及水 ...
01 呢篇報導重點依然係同妓者洗白
滿眼都係話你知妓者冇老屈
如果唔留心睇哂篇嘢,個句「市民有得揀」隨時睇漏眼…

(當然妓者最錯嘅係作出引導式報導係唔會見到)

引用:
原帖由 kenywj 於 2021-1-26 05:39 PM 發表
記協依個仆街組織出來撐傷港賤台係度吠啦~

記協關注有人藉報道內容爭議攻擊傳媒機構

就近日各方針對香港電台新聞部有關佐敦封鎖區域的報道,指控其內容有預設立場,記協十分關注事件,指出有人利用內容爭議攻擊媒體,甚至質疑有關報道含政治動機,行為不負責任及罔顧事實。記協重申,新聞工作者忠誠地履行其第四權天職,任何惡意指控,絕非文明社會所能接受,呼籲有關人士立即停止政治抹黑。

港台的報道內容提及「本台記 ...
寫咁大篇嘢咪又係洗白
只係重申冇老作,係有要用罐頭刀嘅罐頭

呢樣嘢個個都知,冇人質疑!

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-1-26 08:04 PM 發表

今朝先話回下氣,咁快殺個措手不及,加上被封區之前未暴過光,今次保密功夫十足,而且目標明早6點解封,兵貴神速
唔知今次妓者搵唔搵到地方混入去

引用:
原帖由 theyuen2000 於 2021-1-27 11:35 AM 發表

我係咖啡師來架
唔好職業歧視啦
咖啡好多種唔同沖法唔同風味
會唔會試吓拉把罐頭刀出嚟

引用:
原帖由 carloswkw 於 2021-1-28 08:00 AM 發表
廣台明明係抹黑習大大,做完後怕死,就話手誤
我懷疑呢單嘢嘅相關人士可能已經簽咗宣誓聲明,所以即刻認錯

引用:
原帖由 Yanie 於 2021-1-28 04:22 PM 發表

公海有個帖 (唔記得邊個),有師兄提議借用高鐡九龍站,伸隻手過去就打得,內地醫護不用來港,港人又不用出境,而且地點仲好方便。正到冇朋友。

唔知有冇渠道可以向特首提呢個建議?
咁似古代啲大夫同女人把脈

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-2-1 05:13 PM 發表
今日三單有關國藉法嘅新聞一齊睇,可見到有事情一環扣一環發生緊:

在囚外籍港人 須申報國籍 防國安重犯 勾結外力
東方日報
2021年2月1日週一
上午5:45·3 分鐘文章

隨着英國以「5+1」方式給予BNO持有人居英權,政壇盛傳中央有意取消港人雙重國籍,但原來懲教署早於大半個月前已率先踏出第一步,要求同時持有香港身份證 ...
懲教署長
GOOD JOB

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-2-2 10:02 AM 發表

今日新聞先至話以後如發現屋內明顯有人而不應門,不排除會爆門。
唔知可唔可以出動搜救犬、生命探測儀嚟睇吓屋入面有冇人?

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-2-2 01:40 PM 發表

關口或高鐵站之類(之前有人提議)比較好
不用增加深圳果邊嘅市民風險
高鐵都幾好
反正有一邊喺內地管,可能做啲修例可以喺嗰邊做個(臨時)打針中心。想打就過關入去打。
或者將部高鐵轉做打針專列
市民買飛上車,喺車到打埋又得

不過咁可能辛苦咗內地醫護人員要來回香港一次。

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-2-2 01:55 PM 發表

即係咁?
黃紙黃人最LIKE

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-2-2 04:32 PM 發表

報告🔊 係A出口,上完地鐵樓梯左轉U turn, 再上樓梯。位小姐話暫定開到星期五,到星期四至知道會唔會再廷長。另一位就話小道消息,因為預期多人嚟拜黃大仙,可能或者應該會廷長嘅,不過佢重申只係小道消息😅
我又再做一次喇,好似上咗癮咁🤣
大叔之前都好似嚟/貼過

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-2-2 07:20 PM 發表

起高鐵上打針....
會唔會打錯㗎
高鐵其中一個強項是穩定啊!親!
(況且架車開以唔開嫁)

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-2-3 12:33 AM 發表

俾深圳人睇到香港如何的巨嬰....

依家內地都唔夠疫苗.......
疫苗點都唔夠
估計中央都係有計劃,跟據一籃子指標去決定如何分批畀人民打
如果香港市民都係跟返同一標準分配
我自己唔覺有乜問題
如果香港人有乜作死搞到處處關卡,咁咪分少啲囉。

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-2-3 07:33 AM 發表

少見多怪,我成日見啲人包住個頭(染緊髮)走出舖外面架,講電話呀、煲煙呀。
染緊髮煲煙?
會咁會點著啲染料…

封柴灣興華邨

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]