• 瀏覽: 944,282
  • 回覆: 35
  • 追帖: 143
+688
引用:
原帖由 kenywj 於 2021-1-26 09:22 AM 發表

佢仲要出聲明話人地抹黑佢,話自己不偏不倚中肯報導先pk
港台而家已經成個鹿頭伸左出來, 等政府脫角
咁大好機會, 睇下政府識唔識把握.....

引用:
原帖由 054D 於 2021-1-26 05:00 PM 發表

所以黃人話01係藍, 真係得啖笑

睇篇採就知除左報頭係藍色, 其他都深黃
01社評簡中是偏藍, 可能社評是上頭執筆, 但下面果班記者, 黃到發黑,

引用:
原帖由 054D 於 2021-1-27 10:24 AM 發表
大貓無香港,執得。

英國班大佬唔知大貓在港對佢好處,不過弱智鋒要搞隻病貓而唔洗阿爺出手係好事。
我睇呢單野真係好好笑, 根本就係玩英國佬, 有時我懷疑, 弱智鋒是否無間道?  

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-1-27 12:16 PM 發表

香港上海燴燶銀行,其來歷典故大概很多大年紀香港人都知。
飯兄弦外之音是…???
我懶得去睇wiki
只知最初是英國佬在上海創立匯豐, 中共建政後離開上海來左香港, 為紀念來自上海, 所以叫香港上海...?

引用:
原帖由 ing.baring 於 2021-1-28 08:43 AM 發表

除非林太自己唔想做,否則穩如泰山,因為中央已多次以行動表明堅定不移支持林太,嗰啲日日鳩噏話咩換特首嘅蠢人,已經錯完一之又一次,都仲要響度鳩吹,真係活在幻想空間
X2........大家可以批評林鄭既施政及性格, 但在中央信任及支持這點上, 根本毫無懸念,
就正如CY當日, 各路人馬(包括建制陣營), 又咪日日係度9吹, 咩planA, planB....話CY會中途落馬......
特首中途落馬, 咪即係話阿爺揀錯人?

已經講過好多次, 香港既重大政策, 例如如何對付反對派, 必定係由阿爺做決策, 特首只係執行,
又例如在防疫問題上, 香港暫時不會全民強制檢測, 這必定已得到阿爺理解及同意, 重大政策無錯, 係唔會影響特首地位

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-1-28 10:54 AM 發表

講開全民檢測, 我今朝破天荒聽到公司個黃同事同其他同事傾計嗰陣, 話而家封區都搵到一兩個,
搵到出嚟仲安全啲, 倒不如做全民檢測, 之前佢反對全民檢測o架
有網友講過, 香港繼續爆疫, 爆到所有人都頂唔順(包括YC), 才會死死地氣接受全民檢測...
同西人唔同, 西人要自由唔要命, 香港既YC, 講就天下無敵, 實際上最Q怕死, 當佢地發覺身邊有人中招, 就會轉軚

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-1-28 01:28 PM 發表

都唔到普通市民急
磚家要阻止市民打國產疫苗我哋都無計
除非中央突然話派醫護人員帶埋疫苗來港
幫願意打既市民啦
在過關口岸聯檢大樓,  例如羅湖, 為自願市民接種疫苗, 用回鄉證預約, 東鐵來回, 打完就返香港....快靚正
內地醫護又唔使入香港境, 完全唔需要理香港法律.
最妙既係, 謝絕YC....

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-1-28 01:43 PM 發表

同埋昆蠢人愚民。
不過今次玩到習大大國家主席咁大,相信佢地好快冇運行😏😏
港台真係當阿爺唔敢郁佢?
今日仲玩快閃撐利君雅....我睇港台死期快到了

引用:
原帖由 Yanie 於 2021-1-28 04:22 PM 發表

公海有個帖 (唔記得邊個),有師兄提議借用高鐡九龍站,伸隻手過去就打得,內地醫護不用來港,港人又不用出境,而且地點仲好方便。正到冇朋友。

唔知有冇渠道可以向特首提呢個建議?
高鐵站都可以, 不過我未去過, 唔知地方夠唔夠大?
伸隻手過去就講笑啫, 咪去內地管轄區打囉

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-1-28 04:20 PM 發表

港台真係當阿爺唔敢郁佢?
今日仲玩快閃撐利君雅....我睇港台死期快到了
岩岩又一單, 睇來再多幾單投訴成立, 就有足夠理由摺左佢

通訊局判港台《頭條新聞》污衊、侮辱警員投訴成立發強烈勸諭#1 發表於 2021-1-28 05:17 PM

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-1-29 03:50 PM 發表
即時大台新聞:
阿爺終於唔承認BNO作為有效旅行證件!
得一句? 仲有冇?
唔承認會有什麼影響才是重點!

引用:
原帖由 funny12 於 2021-1-29 04:15 PM 發表

我都想知係咪即係有出冇入,飛咗過去不能回來
我唯一諗到既, 係如果有人用BNO出國, 有可能返唔到來, 因為香港政府可以拒絕航空公司以BNO作為乘客身份證明
但YC好叻架, 可以同時攞埋特區護照出國

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-2-1 05:13 PM 發表
今日三單有關國藉法嘅新聞一齊睇,可見到有事情一環扣一環發生緊:

在囚外籍港人 須申報國籍 防國安重犯 勾結外力
東方日報
2021年2月1日週一
上午5:45·3 分鐘文章

隨着英國以「5+1」方式給予BNO持有人居英權,政壇盛傳中央有意取消港人雙重國籍,但原來懲教署早於大半個月前已率先踏出第一步,要求同時持有香港身份證 ...
從在囚既雙重國籍先開刀, 真係估佢唔到.....
再來由人大政協帶頭, 再伸延到政府公職人員, 亦理所當然
睇來, 阿爺借BNO, 先清除內部瘀血.....思路非常明確, 坐定食花生睇下一步開邊瓣
果理5+1, 大把時間玩, 等佢地去左英國, 再截佢地後路都未遲

引用:
原帖由 nelsoncph 於 2021-2-1 09:24 PM 發表

重有個接受訪問叔叔曲線抽擊黃電台。
"有禮物派添。有啲罐頭,重係易拉罐"。
今晚睇tbb新聞幾個街坊訪問,忽然正常返好多

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-2-2 04:33 AM 發表

多x謝田25囉......

佢撐黑暴撐到出面...真係驚死唔知佢背後班商家佬有份出錢幫手搞死香港...
公道D講, 又唔可以賴晒田二五, 事實上, 當年好多香港人, 即使唔強烈反對立23條, 但在當時環境下, 認為唔應該夾硬來, 應該暫緩......包括小弟, 非常慚愧, 當時都認為田二五做得岩, 及後在立法會選舉, 仲投左田一票, 當界既自由黨, 係史上得票最多既一次

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]