• 瀏覽: 943,450
  • 回覆: 130
  • 追帖: 143
+688
引用:
原帖由 一手濃 於 2021-2-15 09:53 AM 發表

假設下屆,佢連任成功,咁仲好d
最慘係失敗左,佢係無可能搵返呢個數,唔通返工場?個落差太大
我批死呢條垃圾冇咗呢份筍工,一做反華工具走上漢奸之路,二攞綜援。

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-2-15 10:17 AM 發表

如果佢屋企人識諗為佢好,真係要幫佢儲起份糧,呢啲運唔係成日有。
佢先唔蠢,識時務者就係呢類人,佢家人識為佢想點會俾佢出醜全世界?成家肯定是機會主義。

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-2-15 04:13 PM 發表

哩條友做漢奸?都好反面教材喎!
滑稽得過小麗老千?白痴如游梁已完?呢條垃圾好使好用.

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-2-15 09:31 PM 發表

做漢奸大前題要奸,好似黃痴瘋梁瓜杰契弟黎哩挺真係入形入格,哩件食屎食著豆嘅白痴仔,俾著我係金主都會敬而遠之。
最奸係食緊黃家飯嗰班。

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-2-15 09:13 PM 發表

今日回港繼續努力等通關,多謝鼓勵
享受咗一個悠長假期一定好開心了。

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-2-15 10:14 PM 發表

是的,只是別離家人時依依不捨
應該唔會似去年咁,相信有疫苗打就通關有望了,加油💪

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-2-16 07:45 AM 發表

低B狗只能做低層次野如馬騮戱。若然要見得下人,接得指令,金主揀狗,都要有些品味的,劣尸就合格了。
呢啲人先識驚一定縮,肥黎已走上不歸路想縮都不由佢,搵呢啲低能人俾粒糖俾舊骨就仆到去啦,佢哋又有乜輸!

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-2-16 09:10 AM 發表

前2日又有頑固yc同我講一家4口就去英國
(我心諗:你咪去囉關我叉事...)又話起香港呼吸唔到(o! do u have asthma?😓😓
佢從來未去過英國
但不停話去到果邊一定好過香港好多買野除左london其他地方唔貴(呵呵呵)話d細路去到一定讀書好好多(搞掂英文先算啦😓).....

有病⋯⋯
唔貴?細時聽人講嗰邊嘅牛奶好平,平過水所以小朋友有政府俾牛奶,我去到刻意留心牛奶雞蛋價格貴過香港,一啲都唔平。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-16 10:20 AM 發表

我們都是這樣活過來的
😂😂😂同意,我覺得我們這年代出生的人生命力勁堅韌,細細個就要為自己負責為家中分擔付出那麼弱小的能力,一切生活自理能力就在那童真的幾年不經意的學習得來。

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-2-16 05:25 PM 發表

唔明佢都未去過點得出個結論係「唔貴」果班人跟本未起個世界行走過,同蠢到07😏😏

雞蛋牛奶可能還ok......但買魚買海鮮🦞一d唔平啊⋯⋯去「街市」買片白魚柳(1-2人分量)£8-20不等
買一隻龍蝦最平都成£30…出街食飯閒閒地£50一位,過時過節去high tea £80一位好普通,如果食asian food例如壽司卷外賣一盒6-8件成£10....咖啡一般£4以上一杯除非去 ...
係各種維他命平過香港,冇發現有其它野平,搭地鐵都好貴,,幾個人就搭唔過。

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-2-16 08:49 PM 發表

出面只有fish and chips,或者是唐人街雜碎或印度人的薄餅
fish上好厚脆漿,食一次夠哂頂唔順😖

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]