• 瀏覽: 944,284
  • 回覆: 19
  • 追帖: 143
+688
報到

引用:
原帖由 jandm 於 2021-1-7 05:35 PM 發表

以前扮才女,以為自己好靚,有兩個笑話可以分享下

1. 以前佢讀poly, 因為自覺好靚,記往,係自己覺得自己好靚,明明冇約人就企係library門口扮等人,想多D人見到佢

2. 有朋友見過佢真人,話終於相信真係有“眼擎擎”呢回事,話珊姐對眼係好少合埋,好似假眼

係 娘子珊 定係 偽椅珊 ??

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-1-19 12:28 PM 發表

港女半日升883點,成交1600億!
聽日佢老尾原則上有新腫桶,不過懂王今晚搞唔搞事大家唔知,睡王頂唔頂得住又唔知,咁搬d錢嚟漁港好似穩陣d咁啦

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-1-20 01:43 AM 發表

八十年代尾、九十年代至千禧年代嘅深圳及東莞,已有部份富貴嘅地方,比得上當年嘅大富豪及中國城。而現時嘅北上廣深,甚至四川成都,好多高檔消費場所,更加紙醉金迷。
十年前去過一次成都,聽日一句,100入嚟企嘅,200入嚟坐嘅,300入嚟陪嘅

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-1-20 09:08 AM 發表

即係100俾服務員,200俾dj, 300俾小姐?
都係比班姐姐

聽到阿爺開始出手打BNO,媽媽大人表示要即刻食蝦,因為心情哈哈哈

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-2-1 05:19 PM 發表
今日疫情加咗另一個記者會,要由光頭宗主持,笑恥應該要小心啦....過埋年又睇吓點...
本來處理疫情就應該由光頭佬主打,有乜理由下下都要特首自己親征,至於阿笑恥,一早就應該收檔啦

引用:
原帖由 8ming8 於 2021-2-1 09:21 PM 發表

2個都系半斤8兩
仲要係呃左秤果隻

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-2-3 12:24 AM 發表

我都係斷估。

但係呢個時候,阿爺要煙仔何退落嚟,事出必有因。但某程度上可以理解為阿爺要再進一步發揮星島嘅功能(相對地,即係代表阿爺未必滿意呢份報紙現在嘅表現.....)......

仍然果句,我都係斷估。
一個點:好多學校都用星島比學生做訂閱+今日傳出大執通識科,咁阿爺入主星島唔難理解嘅

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-2-15 09:50 AM 發表

被佢風光幾年又如何?
有風駛盡𢃇,緊接而來嘅一定係衰運。
假設下屆,佢連任成功,咁仲好d
最慘係失敗左,佢係無可能搵返呢個數,唔通返工場?個落差太大

引用:
原帖由 hanE 於 2021-2-15 10:08 AM 發表

我批死呢條垃圾冇咗呢份筍工,一做反華工具走上漢奸之路,二攞綜援。
1+2

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-2-15 10:36 AM 發表

如果建制仲係咁hea...佢連任多幾屆唔奇....

老實講,我真係相信如果上年垃圾會照選,真係有機會俾佢地35+......(班商家佬當時已經想同佢地合流去同中央喊價...)
舊年35+機會個人感覺係一半半
不過我好希望無論DQ邊個都唔好DQ維維,最好留佢成為yc唯一代表
以後一講yc,等於維維

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-2-15 12:56 PM 發表

去年建制原則上係投晒降,你見到超區都只係出一隊去保住李大姐就知乜事....

不過我都信今年都未必會搞到選舉,要再押後多一年機會大......
修正一點,舊年超區係出兩隊,李大姐+柯

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-2-15 01:13 PM 發表

民建聯區選得21席,超區最多只可出一隊。
後來建制係傾好出兩隊

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-2-15 12:08 PM 發表

睇區選嘅情況, 就算今年選,35+都好大機會, 而家中央基本上係守住個選委, 唔會畀特首位置淪陷, 區議會立法會就話之你贏曬佢, 反正你拉布就可以DQ你 。3月應該有政策出爐。
我會更保守,阿爺應該會出手,令立會都唔落入佢班人嘅手,畢竟除左特首外,立會唔批錢(財政預算)香港政府都會癱瘓,到時都係會搞到特首有機會落台

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]