• 瀏覽: 944,367
  • 回覆: 7,331
  • 追帖: 143
+688
大叔出貼,留名支持!

支持 大叔
支持祖國 疫苗

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-1-5 12:34 PM 發表

係呀,大約在春季
師鬆真係笑得好開心呀! 暫時只能羨慕妒忌恨

我呀哥同呀嫂都過咗關,重係咁報告點快活法。我地叫佢得些好意須回手,點知佢回一句莫待無花空折技

引用:
原帖由 大叔5935 於 5-1-2021 09:45 發表
2020過去,因疫情所限,沒有走出過愚港境外。原本去年春節想到廣州小住一星期,平靚正的公寓也找了(沒記錯是在琶洲那邊),但因著當時疫情來勢兇兇,結果還是泡湯了,留在愚港過春節。我相信2021的春節,如無意外的話還是在愚港渡過,無得走。對大叔而言,這情況是頗習慣的,數年前在舊公司就因為搞大項目,差不多兩年沒放假沒離開過愚港,就看看這次會否有機會打破紀錄。

至於最近一次的出行,則是2019年12月下 ...
報個到先

聽到偷運走私中國疫苗,其實覺得幾好笑,Y💩一直唱衰中國疫苗,但世界各地嘅人,就身體最誠實,比高價打偷運走私疫苗,都要打中國疫苗。

Y💩唔打中國疫苗唔緊要,千萬唔好同我爭。至於歐美嗰啲新技術疫苗,我唔相信Y💩癈青會拒絕打,因為未來一段時間出行,無針紙根本唔使諗,班Y💩廢青為咗去日韓泰呆,一定會去揀歐美疫苗打,但到時有咩副作用風險,就貴客自理。我還是保險啲,相信傳統技術減活疫苗

報到 支持大叔

支持新post

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-1-5 01:13 PM 發表

幾個月前最後一次同朋友聚會,我地5個中年人,只有我同另一個有喺淘寶買嘢經驗。剩低果3個,其中個當年讀書算叻嘅問我朋友點用;朋友教完之後問佢識得用係咪好叻 我只能無言地靜靜坐埋一邊。。。另外兩個跟本冇意識學,連支付寶都冇。
因為圍內有唔同意見,所似好少講關於政治嘢,但係我估佢地根本冇諗過以後嘅生活,有需要同大陸接軌
呢D唔係同唔同大陸接軌問題,是全世界互聯網發展的必然趨勢,數字貨幣的趨勢

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 5-1-2021 11:15 發表
港聞速遞

林鄭月娥表示,車牌查冊存在一段很長時間,但相信查冊功能在當時立法時並不包括調查或起底等,過去一年有不少人借查冊將資料公開,令車主受傷害,相信運輸署通知車主被查冊並非過分,與新聞自由和通風報信無關,新聞工作者仍可接法例程序查冊。 ​​​
呢單嘢黑妓無得再吹,換轉我喺車主,我一定會支持運輸處個 notification email囉,妓者不是大曬的,我怕會比人標參囉

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-1-5 01:23 PM 發表

報個到先

聽到偷運走私中國疫苗,其實覺得幾好笑,Y💩一直唱衰中國疫苗,但世界各地嘅人,就身體最誠實,比高價打偷運走私疫苗,都要打中國疫苗。

Y💩唔打中國疫苗唔緊要,千萬唔好同我爭。至於歐美嗰啲新技術疫苗,我唔相信Y💩癈青會拒絕打,因為未來一段時間出行,無針紙根本唔使諗,班Y💩廢青為咗去日韓泰呆,一定會去揀歐美疫苗打,但到時有咩副作用風險,就貴客自理。我還是保險啲,相信傳統技術減活疫苗
💩驚死要玩會有好多打國產疫苗,佢地口講同實際做係兩回事,到必要時只講自身利益!好擔心佢地同正常人爭中國疫苗。😖

Bilibili 將在香港第二次上市

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-1-5 01:13 PM 發表

幾個月前最後一次同朋友聚會,我地5個中年人,只有我同另一個有喺淘寶買嘢經驗。剩低果3個,其中個當年讀書算叻嘅問我朋友點用;朋友教完之後問佢識得用係咪好叻 我只能無言地靜靜坐埋一邊。。。另外兩個跟本冇意識學,連支付寶都冇。
因為圍內有唔同意見,所似好少講關於政治嘢,但係我估佢地根本冇諗過以後嘅生活,有需要同大陸接軌
其實唔駛講乜野接軌, 當係一個網購渠道就夠.
有個好既買野方法點解唔試下?
現在已經有咁多人試過, 仲係成日買都冇問題.
仲有乜好驚?

引用:
原帖由 hk_mask 於 5-1-2021 13:33 發表

💩驚死要玩會有好多打國產疫苗,佢地口講同實際做係兩回事,到必要時只講自身利益!好擔心佢地同正常人爭中國疫苗。😖
有呢個可能,你見英國要用鷄尾酒疫苗,美國要用半劑疫苗,歐美肯定自己都唔夠疫苗,真正由歐美入口嘅阿斯利康,都唔知幾時到貨。而中國科興同複星BioTech又喺內地生產,到時又唔知Y💩搶唔搶呢?

繼續支持大叔,報到左先

支持大叔,一直追開大叔的帖,在此版留個腳印先。祝大家新年進步!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]