• 瀏覽: 943,955
  • 回覆: 7,331
  • 追帖: 143
+688
共青團都再提小虎sir,唔知阿爺係咪準備做咩動作

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-1-19 04:59 PM 發表

係呀, 不過越睇越覺得女家嗰邊一家三口都好人渣,
擺到明係故意拖住, 佢唔過去簽字, 嗰兩個細路冇阿媽, 辦唔到護照根本返唔到中國,
而且女家嗰邊阿媽講到明話問過律師, 美國唔可以棄養, 但可以搵人領養, 反正送走兩個細路,
佢唔要, 而且仲同男家嗰邊傾嗰陣講, 話呢兩個細路唔要, 但如果佢哋兩個日後復合之後又想要細路的話,
到時再搵代孕, 反正仲有凍卵, 點呀而家, 人嚟o架! 玩具 ...
睇埋鄭小姐父母既回應
就知咩叫有其父必有其女
成家人既道德觀念都好有問題
送佢哋去再教育都係浪費資源

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-1-19 08:22 PM 發表
法官至理名言

義務急救員有無學過急救都成問題

引用:
原帖由 y98141 於 2021-1-20 11:52 AM 發表
無論係小虎Sir抑或被火燒既李生
每次見到佢哋都覺得好痛

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-1-20 11:19 AM 發表

師姐妳自己整啦,我年糕無咩信心但會自己整蘿蔔糕
年糕好講經驗,我亞爺整年糕好拿手的親戚都有讚無彈,係正式古法年糕一底年糕蒸4,5個鐘,凍咗斬都斬唔到,而家啲人整嘅年糕大多唔夠火候,但我細時唔喜歡甜食,大人亦唔俾小朋友在場,所以我唔識份量,去年係廣州蓮x買咗底傳統口味嘅有幾成似我亞爺嘅口味。

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-1-20 12:25 PM 發表

無論係小虎Sir抑或被火燒既李生
每次見到佢哋都覺得好痛
而家阿爺肯定咗小虎 sir

引用:
原帖由 y98141 於 2021-1-20 11:52 AM 發表
黑暴嘅所作所為,毫無疑問係禽獸畜生都不如,太多仆街被洗腦洗到痴乸晒線了

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-1-20 12:15 PM 發表

義務急救員有無學過急救都成問題
班乞丐著件反光衫就話自己係"記者","急救員","觀察員".......

引用:
原帖由 y98141 於 2021-1-20 11:49 AM 發表

果時屯門赤鱲角link未開,由機場出去 陸路一定係行8號線,經汲水門&青馬大橋去青衣再出市區。如果警隊肯做,單單係馬灣放一隊防暴都夠做
唔洗block死曬d曱甴,淨係搜車搜袋查身份證都有排玩,可惜警隊沒禁做
果陣好多警力都去晒市區防暴,調唔到咁多人.....

而且困住班無辜既東涌居民一D好處都無.....

最重要係果班癲既人分分鐘有一千幾百,佢地衝擊的話一隊防暴點夠做??

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-1-20 09:08 AM 發表

btw頭先睇話飲(紅)茶可以殺死covid病毒90%....😏😏不妨多d喝茶🤩
7’50” https://youtu.be/MJ2CuuMHlQY
呢D民間偏方無乜科學跟據....

"全國人大常委會明日至星期五在北京開會,人大常委譚耀宗今早出發前表示,人大網頁列出的議程有18項,都是有關修訂內地法例,暫時看不到有與香港相關的議程。

譚耀宗說,今次的會議是加開的,強調人大常委的立法任務很重,有許多法例需要修改及制訂。"

上次譚sir話人大常委無香港議題就真係無,所以譚sir係可靠得多....

引用:
原帖由 nelsoncph 於 2021-1-20 09:55 AM 發表

好多年無上過廣州。以前份工個個月上去應酬。
我以前一個去兩次粵A

引用:
原帖由 hanE 於 2021-1-20 12:40 PM 發表

年糕好講經驗,我亞爺整年糕好拿手的親戚都有讚無彈,係正式古法年糕一底年糕蒸4,5個鐘,凍咗斬都斬唔到,而家啲人整嘅年糕大多唔夠火候,但我細時唔喜歡甜食,大人亦唔俾小朋友在場,所以我唔識份量,去年係廣州蓮x買咗底傳統口味嘅有幾成似我亞爺嘅口味。
我去畔溪買馬碲糕

呢間的糕也不錯,在粵A同福東路
https://hk.trip.com/travel-guide ... g-tianpin-10561739/

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-1-20 11:15 AM 發表

八十年代之前黎香港既,十個有十個都係黎搏殺。九十年代之後黎香港既,心態變左好多。

香港同大陸改變都好大,想搏殺既人已經唔會去香港,去深圳機會大好多。

佢地教出D咁既子女,一D都唔出奇。
例如我地上一代落黎已經是兩回事

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-1-20 11:15 AM 發表

我每日都飲4,5杯茶
http://py.fjsen.com/2021-01/08/content_30605713.htm

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]