• 瀏覽: 261,406
  • 回覆: 2,838
  • 追帖: 196
引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-1-14 06:13 PM 發表

要由頭計過起香港住滿7年囉
諗起都想笑
BNO 難民6年加香港居民7年就係1條67

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-1-14 06:13 PM 發表

要由頭計過起香港住滿7年囉
諗起都想笑
其實未必得, 中國國籍唔係你住就有, 希望阿爺搞埋呢個漏洞, 唔可以返來香港住夠又排到公屋!!

謝謝你們付出的一切, 我們幸福並感激着.
引用:
原帖由 hanE 於 2021-1-14 10:05 PM 發表

我反而覺得那位老太獨自在港還好,假如佢獨子一定要帶埋佢過去咪重慘,係我情原自己在港。
帶埋過去分分鐘係諗緊遺產...

又係老人, 又係華人, 好易中, 中左就死左七成

其實真係聽過有人移左民,但香港又入白表抽居屋。

抽完唔知係咪私下放租。

其實有D政策真係要大幅修訂。

引用:
原帖由 desert 於 2021-1-14 11:47 PM 發表

其實未必得, 中國國籍唔係你住就有, 希望阿爺搞埋呢個漏洞, 唔可以返來香港住夠又排到公屋!!
離港太耐要向房署解釋,否則不能排公屋....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hanE 於 2021-1-14 10:05 PM 發表

我反而覺得那位老太獨自在港還好,假如佢獨子一定要帶埋佢過去咪重慘,係我情原自己在港。
無人照顧,又唔想入老人院,被逼過去真係好無耐.....

最大鑊係個衰仔響果邊撈唔掂就又死番黎,個老人家仲有能力去搭長途機咩......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-1-14 08:35 PM 發表

其實可以定義為「文肓」
可以點?
建制唔夠黑暴既票多,呢個只能說係共業.....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 054D 於 2021-1-15 12:12 AM 發表

其實真係聽過有人移左民,但香港又入白表抽居屋。

抽完唔知係咪私下放租。

其實有D政策真係要大幅修訂。
就算中左,佢要返黎香港搞手續,唔可以代理個喎......
同埋出租居屋係犯法....應該要去篤灰......

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-1-14 07:16 PM 發表

條路喺當區黃選民自己揀,褔佳唔好喊,難為前議員嘅支持者,要同班黃人一齊受
鬼叫建制選民果日唔出黎投葉生咩.......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-1-14 06:18 PM 發表

我識得有yc前兩年移咗去英國
留低自己爸媽兩老起香港😢😢
呢排果邊covid爆得咁勁,又lockdown, 果邊d人又唔鍾意戴口罩.....我好想問下佢,有冇後悔移民....
佢地一定會話唔後悔,因為自由空氣可以飽肚....

不要問,只要信.....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-1-14 06:08 PM 發表

我英國同事話
呢10年多咗好多外族,尤其係東歐人,local人唔係咁鍾意,所以越搬越遠......
BN(O)香港人去到英文同印巴已經無得鬥,讀二三線公校準備學食大麻丸仔,當地二三線城市歧視華人更加嚴重,真係以為去到果度痴埋班白右,幫佢地去破壞當地華社,人地就真係當你係自己人?

香港都有堆有居英權既人,佢地都未有打算動身去英國....

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-1-15 12:47 AM 發表

就算中左,佢要返黎香港搞手續,唔可以代理個喎......
同埋出租居屋係犯法....應該要去篤灰......
唔係疫情,移左民返香港搞手續又有幾難?

引用:
原帖由 ckn929 於 2021-1-14 10:13 PM 發表

師兄講起,印象好似有個女性墮樓,後樓梯又寫咗啲反政府字句。
點解唔覺有好似飛曱甴咁開庭查?
係唔係讀教院個女學生?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-1-14 07:15 PM 發表

佢能力有問題,其實唔算新聞

會考零分想搵過學歷低過佢既助手,要鬥U多,已經夠震憾 
我有朋友話佢好似智商有問題,另一個黃朋友立即話佢歧視。黃人只用政治立場去睇野

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2021-1-14 06:27 PM 發表

成日投訴的人,去到邊都會繼續睇野唔順眼,繼續投訴。去到外地,聽唔到佢地投訴只係因為佢地要死忍,驚俾我地笑 😏
門口狗只敢向自己屋企吠

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]