• 瀏覽: 943,962
  • 回覆: 7,331
  • 追帖: 143
+688
引用:
原帖由 扯旗幫 於 2021-1-14 07:11 PM 發表

處理地區事務一直都係區議員嘅恒常工作,之但係自上任以嚟就備受關注嘅油尖旺區議員陳梓維日前接到居民求助,但佢就以冇大廈法團電話為由,「用咗一種冇人會用嘅方法」去處理,就係通知其對手幫忙,搞到對方都話議員搵前議員作個案轉介係第一次。陳梓維似乎以為呢個方法好聰明,但係就惹來網民批評佢能力有問題,仲要「通知對家當做咗」。
事緣陳今日凌晨(14日)喺Facebook上載咗一張貼喺大廈內嘅業主立案法團會 ...
咁叻叻,識得用人喎,唔駛自己落手落腳,更加唔俾人邀功,立紙為證。👍

引用:
原帖由 kilohk 於 2021-1-14 08:06 PM 發表

如果佢連任就好笑🤭
機會屬於中等至偏高,但亦會有機會無左街道辦

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-1-14 07:15 PM 發表

佢能力有問題,其實唔算新聞

會考零分想搵過學歷低過佢既助手,要鬥U多,已經夠震憾 
咁仲有中三蝃學概,但呢批人肯幫佢嗎?

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-1-14 07:15 PM 發表

佢能力有問題,其實唔算新聞

會考零分想搵過學歷低過佢既助手,要鬥U多,已經夠震憾 
其實可以定義為「文肓」

引用:
原帖由 geometric 於 2021-1-14 06:15 PM 發表

無... 如無意外今年暑期後,她便孤身一人在香港
吓…唉…

劇本跟著走,做戲子有時要賠命

引用:
原帖由 tigerg 於 2021-1-14 08:42 PM 發表

劇本跟著走,做戲子有時要賠命
「被自殺」

2019年黑暴有沒有一個人「被自殺」

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-1-14 07:16 PM 發表

條路喺當區黃選民自己揀,褔佳唔好喊,難為前議員嘅支持者,要同班黃人一齊受
衰啲咁諗
嗰區啲選民可能亦唔好覺得佢咁做有問題
反正實務問題有免費午餐
嚟緊可以繼續投畀黃議員嚟表示反中力量依然強大

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2021-1-14 08:41 PM 發表

吓…唉…
為人父母又咁睇,如果子女真係有理想有前程,我一定唔阻佢向上飛,仲叫佢唔使擔心我,但今次用BNO去英國嗰班,一睇已經覺得係死路一條

引用:
原帖由 桑下樽前 於 14-1-2021 20:49 發表

衰啲咁諗
嗰區啲選民可能亦唔好覺得佢咁做有問題
反正實務問題有免費午餐
嚟緊可以繼續投畀黃議員嚟表示反中力量依然強大
班人要作死,唔使阻佢哋

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-1-14 08:47 PM 發表

「被自殺」

2019年黑暴有沒有一個人「被自殺」
都有嘅...有個墜海嘅女仔, 仲有好幾隻墜樓嘅曱甴

引用:
原帖由 geometric 於 2021-1-14 06:58 PM 發表

我思想也比較傳統,幼承庭訓,父母在時不遠遊,因此去旅行的次數也不多,擔心自己不在家時,家人欲需照料而不在身旁;看到那些被文宣洗腦洗到只有外國好的忤逆兒女丟下父母移民時,我心中很唏噓。原來在他們眼中,文宣中的虛幻世界已可以凌架在他們父母恩情之上,而且這不是個別例子......
師兄我都是,我都很少遠遊的雖然我家4姐弟妹還算孝順,但我就算回湖南娘家也不會超一星期的,,所以不明能拋下父母的人心想什麼

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-1-14 07:16 PM 發表

條路喺當區黃選民自己揀,褔佳唔好喊,難為前議員嘅支持者,要同班黃人一齊受
係囉!咪搵返班弱智損民攪惦佢囉!👏👏👏👏

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]