• 瀏覽: 2,820
  • 回覆: 53
+6
美國的新冠疫苗接種計劃持續進行,但新冠疫苗的接種規模及進度較預期慢。美國疫苗開發計劃「曲速行動」(Operation Warp Speed)首席科學顧問斯拉維(Moncef Slaoui) 於周日表示

繼英國之後,到美國佬比美國肺炎搞到壞腦

新聞來源連結:
https://inews.hket.com/article/2843186/【新冠疫苗】美國擬將注射疫苗劑量減半 以加快接種

附件

FB_IMG_1587698607797.jpg(62.01 KB)

鬼佬話無自由,成班ON99唔帶口罩蒲酒吧飲酒累人累物

又可以兩劑唔同, 又可以打半劑.
不如一開十.
唔死都偷笑.

疫苗都可以打折!

挑!都唔係咁多人打,好多州都用唔哂,使L咁慳咩。
不如話隻藥有問題,唔敢用咁重藥!

不如1:99稀釋佢, 大家打少少, 一支針一家人一齊用, 咁咪好快可以同人講全國市民都打晒疫苗

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-1-4 10:23 PM 發表

不如一開十.
溝水仲可以開多幾劑

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-1-4 10:23 PM 發表

不如一開十.
既然林鄭政府被制栽,可能買唔到疫苗,不如取得一枝之後準備一個泳池咁多的潔淨水(例如蒸餾水)混和,開成幾千枝俾市民打(或者右葡萄糖變成葡萄糖藥水).咁樣好似呃市民,但不失為一個應付短期需要的方法.好似打安慰劑咁樣,或者最後可以起群體保護罩的功能,唔算一定會免疫,亦不是保證100%即時治好.

引用:
原帖由 Iceboss4321 於 2021-1-4 11:06 PM 發表

既然林鄭政府被制栽,可能買唔到疫苗,不如取得一枝之後準備一個泳池咁多的潔淨水(例如蒸餾水)混和,開成幾千枝俾市民打(或者右葡萄糖變成葡萄糖藥水).咁樣好似呃市民,但不失為一個應付短期需要的方法.好似打安慰劑咁樣,或者最後可以起群體保護罩的功能,唔算一定會免疫,亦不是保證100%即時治好.
全世界制栽, 都應該唔包括呢D醫療人道物品.

提示: 違規內容已被屏蔽
豆腐渣疫苗針?

冇所謂啦,打左又中,一係主就 面癱

唔好食咁飽,食一半就夠....大家一齊,5餅2魚

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-1-4 11:08 PM 發表

全世界制栽, 都應該唔包括呢D醫療人道物品.
你唔怕但人地做生意會怕被算賬,所以預期較難買到.但一枝應可以搵到掛?

另外如果有人因開希打完死了,你話是打了XX牌,政府(被發現用開希液)可能要負責.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]