• 瀏覽: 2,862
  • 回覆: 35
全球疫情持續,航空業冰封,繼國泰大裁員後,香港航空早前亦緊隨步伐,在2020年12月中旬宣布裁員,涉及250名機艙服務員。港航被裁員工關注組今日........

職工盟所到之處,必然諸多爭鬧,罷工、按章工作時有所聞,無一例外。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/569762/港航裁員-以最低賠償遣散員工-關注組-不排除提出法律訴訟

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-4 07:29 PM 發表
全球疫情持續,航空業冰封,繼國泰大裁員後,香港航空早前亦緊隨步伐,在2020年12月中旬宣布裁員,涉及250名機艙服務員。港航被裁員工關注組今日........

職工盟所到之處,必然諸多爭鬧,罷工、按章工作時有所聞,無一例外。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/569762/港航裁員-以最低賠償遣散員工-關注組-不排除提出法律訴訟
全靠大6鮑魚

有晒法律都打官司?咩目的呀?又見到前職工盟既人,好似,空姐咩咩

最低??合法的吧

唔做最低的...係最低合法賠償+1蚊??

老闆個個都一樣!

有冇賠少咗先?

引用:
原帖由 simonfdf 於 2021-1-5 04:07 PM 發表
有晒法律都打官司?咩目的呀?又見到前職工盟既人,好似,空姐咩咩
唔係邊有儍仔課金

法律訴訟!又可以益工文袋班律師啦

邊個搞事,再炒囉,so simply!

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2021-1-5 04:09 PM 發表

唔係邊有儍仔課金
所以話香港咩咩咩,其實好多傻仔,否則騙案點會有那麼多

提示: 違規內容已被屏蔽
如果最低賠償係跟足勞工法例
打條L官師呀

最多講公司無情
告?乜告?痴線
無錢都要養你過世, 發神經

炒左咪算囉,曱甴咁把炮應該唔稀罕少少錢🤣

引用:
原帖由 sanna817 於 2021-1-5 04:36 PM 發表
最多講公司無情
告?乜告?痴線
無錢都要養你過世, 發神經
公司莫水唔通仲要比肥雞餐你食

主題標籤 #國泰
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]