• 瀏覽: 24,592
  • 回覆: 315
+7
一定要取消中國香港國籍!

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-1-4 12:45 PM 發表
持有BNO的港人於本月31日起可與家人申請簽證居留英國並入籍,經「5+1」方案,申請人居英5年後申請居留權,再住滿1年可申請成為英國公民,計劃容許其帶同受養人赴英。
英國宣布放寬BNO政策公布一星期後,顧問致電通知陳小姐加拿大批出提名申請,她掙扎一輪後選擇放棄。陳小姐指,移民不外乎考慮成功率、所需時間和金錢,繼續辦理移民加拿大還要多20萬港元,需時18個月。另一邊廂,她形容使用英國BNO移民卻幾 ...
唔係諗住過到去就有免費教育嘛

加拿大唔收
轉去英國
唔夠料比你5+1又點
之後咪又踢走

引用:
原帖由 AngelPaul026 於 2021-1-4 12:46 PM 發表
我移民去新加坡也比去陰國好!
同意。新加坡陽光海灘,經濟較好,抗疫又成功

陰國陰陰濕濕,冬天又凍,經濟差,夜晚一街醉酒鬼;首相都承認疫情失控

引用:
原帖由 richardli008 於 2021-1-4 01:40 PM 發表
去加拿大洗乜搵移民顧問呀?好多為人父母申請去嗰邊讀持續進修帶埋仔女過咗去啦!好明顯又係呢啲崇洋低端人士想去外國。
連移民公司都幫唔到佢,即係話佢連最低移民資格都過唔到......
存80-100萬就可以去英國讀好學校?天真過天真嬌.......

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-1-4 12:45 PM 發表
持有BNO的港人於本月31日起可與家人申請簽證居留英國並入籍,經「5+1」方案,申請人居英5年後申請居留權,再住滿1年可申請成為英國公民,計劃容許其帶同受養人赴英。
英國宣布放寬BNO政策公布一星期後,顧問致電通知陳小姐加拿大批出提名申請,她掙扎一輪後選擇放棄。陳小姐指,移民不外乎考慮成功率、所需時間和金錢,繼續辦理移民加拿大還要多20萬港元,需時18個月。另一邊廂,她形容使用英國BNO移民卻幾 ...
文革遺害攬到祖國人民中文理解能力咁低
篇野邊度有講佢攞唔出廿萬

最緊要去咗唔好返嚟

引用:
原帖由 caritalau 於 2021-1-4 01:41 PM 發表
一定要取消中國香港國籍!
一定要係香港打工既大陸人交稅比大陸

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-1-4 01:36 PM 發表

佢地堅信英國佬會照顧佢地一生一世嘛...
除左黨, 冇人會照顧你一生一世

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-1-4 01:06 PM 發表

等睇一班窮鬼BNO去英國爭資源,令當地人討厭..三年度大批人反對LOTR..

在選舉討好選民下,英議會在五年後取消LOTR計劃...
好公民不干預別國內政

引用:
原帖由 kxkx 於 2021-1-4 01:44 PM 發表

一定要係香港打工既大陸人交稅比大陸
懵撚 up乜呀

引用:
用英國BNO移民卻幾乎沒有條件.....

魔鬼在細節呀....

又係呢 d 移民專欄

引用:
原帖由 wu0919 於 4-1-2021 12:52 發表

結果渠地去到英國 左鄰右里全部係大陸移民去的貪官 想避都無得避
冇可能同中國人1齊住,吉卜菜人就有

引用:
原帖由 韓風哈考試 於 2021-1-4 01:44 PM 發表
最緊要去咗唔好返嚟
大家應該合力以後唔去歐美加澳日作出抵制

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]