• 瀏覽: 24,621
  • 回覆: 315
+7
世界上永遠冇免費全餐,何況係英國呢?

無錢過到去會比死更難受

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2021-1-4 01:01 PM 發表
呢班怨婦真係好煩

以為冇左佢地唔得咁
如果唔係01、毒果、暗報、立腸……不斷炒作,怨婦煩極有限。

俾錢買難受
白痴

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-1-4 01:07 PM 發表

英國點會肯硬食,一定借意驅逐佢地出境,等佢地變成國際難民...
到時佢地會過歐洲變成歐盟問題.....

引用:
原帖由 fcw99 於 2021-1-4 01:34 PM 發表
世界上永遠冇免費全餐,何況係英國呢?
佢地堅信英國佬會照顧佢地一生一世嘛...

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-1-4 12:45 PM 發表
持有BNO的港人於本月31日起可與家人申請簽證居留英國並入籍,經「5+1」方案,申請人居英5年後申請居留權,再住滿1年可申請成為英國公民,計劃容許其帶同受養人赴英。
英國宣布放寬BNO政策公布一星期後,顧問致電通知陳小姐加拿大批出提名申請,她掙扎一輪後選擇放棄。陳小姐指,移民不外乎考慮成功率、所需時間和金錢,繼續辦理移民加拿大還要多20萬港元,需時18個月。另一邊廂,她形容使用英國BNO移民卻幾 ...
黃屍心態:諗住移民咗就係上等人

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-1-4 13:27 發表

真係收晒先算, 而家d毒媒文宣, 開始嚇9 D人唔好過去咁...

又話搵快餐店既工都未有回音, 又話社工都要轉做水電保母, 又話去澳洲好過英國...
佢地會信咩? 過去移民既人, 有幾多連英國都未去過.

引用:
原帖由 巴巴先生 於 4-1-2021 01:36 PM 發表

佢地堅信英國佬會照顧佢地一生一世嘛...
班黃畜係要死一次先識後悔

記得走咗就唔好返轉頭呀🙏

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-1-4 12:45 PM 發表
持有BNO的港人於本月31日起可與家人申請簽證居留英國並入籍,經「5+1」方案,申請人居英5年後申請居留權,再住滿1年可申請成為英國公民,計劃容許其帶同受養人赴英。
英國宣布放寬BNO政策公布一星期後,顧問致電通知陳小姐加拿大批出提名申請,她掙扎一輪後選擇放棄。陳小姐指,移民不外乎考慮成功率、所需時間和金錢,繼續辦理移民加拿大還要多20萬港元,需時18個月。另一邊廂,她形容使用英國BNO移民卻幾 ...
我唔怕一班on9蟑港人夾錢逃離香港, 我只怕佢地衰咗仲要回流返唻攞資源, 港府幾時先可以除消果班人既國藉同港人身份

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-4 01:37 PM 發表

佢地會信咩? 過去移民既人, 有幾多連英國都未去過.
所以充滿幼想空間...

講乜都假,最重要就系防止回流或回流時要加大門檻。

咁少錢就移得,真係抵唔該快d走

去加拿大洗乜搵移民顧問呀?好多為人父母申請去嗰邊讀持續進修帶埋仔女過咗去啦!好明顯又係呢啲崇洋低端人士想去外國。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]