• 瀏覽: 3,907
  • 回覆: 54
以前香港人個個眼中祇有錢,美其名咩獅子山精神,但起碼勤力。現今香港人新一代又貪錢,但又懶。又無公德心,但又要扮上等人,又無料,但又要扮有理想。香港死得。

引用:
原帖由 六離 於 2021-1-4 11:39 AM 發表
以前香港人個個眼中祇有錢,美其名咩獅子山精神,但起碼勤力。現今香港人新一代又貪錢,但又懶。又無公德心,但又要扮上等人,又無料,但又要扮有理想。香港死得。
重夠膽講自己香港人?  自佔中後香港人呢個名稱係弱智代名詞!  等同台灣人 呆蛙!

日日五六單跳樓,燒炭,少少逆境就去死。大把靚仔take嘢,冇錢就去運毒,打劫,賣國,乜都敢做就喺唔去做工。

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2021-1-4 11:58 AM 發表

重夠膽講自己香港人?  自佔中後香港人呢個名稱係弱智代名詞!  等同台灣人 呆蛙!
哼!香港呢班友仔其實比呆蛙更低能更弱智。。。
2019年6月之前,除逃犯條例外講緊乜野?
一>增加最低工資
二>設最高工時
三>增設空置稅
以上三樣,樣樣都係炒起啲財主嘅條例,幫打工仔小市民嘅政策,成班傻瓜蠢西為着一個唔關自己事嘅逃犯條例,出嚟攪事破壞,真係不知所謂。。。
好啦!依家見證到美國大選原來總統選舉都唔係民選,而係金主話事,選票多嘅都唔一定當選,去到最後都係所謂嘅選舉人話事,侵侵話要查票,後面班大佬話唔準,你就無得查,咁選嚟托咩!
好啦,依家仲有人支持侵侵反抗!?
哈哈,好呀!咁咪睇老美內戰囉,個班香蕉人手上的美元呀!美債呀!股票同保險全部變陰屍紙唄!

香港呢班卡拉蘇真係蠢過曱甴!!!

引用:
原帖由 六離 於 2021-1-4 11:39 發表
香港好運行到尾,邊個都冇計。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-1-4 12:26 PM 發表

一>增加最低工資
二>設最高工時
三>增設空置稅
以上三樣,樣樣都係炒起啲財主嘅條例,幫打工仔小市民嘅政策,成班傻瓜蠢西為着一個唔關自己事嘅逃犯條例,出嚟攪事破壞,真係不知所謂。。。
好啦!依家見證到美國大選原來總統選舉都唔係民選,而係金主話事,選票多嘅都唔一定當選,去到最後都係所謂嘅選舉人話事,侵侵話要查 ...
淨係五大訴求一出  笑死全世界!  解散警隊  者係無政府奘態拉!  無政府壯態者係打劫 殺人 放火 都冇罪  個社會立立亂 你估有冇人返工?  冇人返工何來有超市比你買野  何來有電?何來有通訊!  好好地一個現代城市 做咩有人要求做返個原始人? 除左白痴  有咩人願意放棄現代人生活?

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-1-4 12:26 PM 發表

一>增加最低工資
二>設最高工時
三>增設空置稅
好啦!依家見證到美國大選原來總統選舉都唔係民選,而係金主話事,選票多嘅都唔一定當選,去到最後都係所謂嘅選舉人話事,侵侵話要查 ...
逃犯條例  全球人類社會都有  阻止一d不法之徒 犯法!  有咩問題  有咩好反!  第2   被引道得架都係重犯!  要比人引道都睇下自己有冇資格先 偷啊婆十蚊都引道你? 所以反引道條例  變相支持自己居住城市成為罪惡之城 罪犯天堂?  有冇人咁蠢令自己居住城市侖為罪犯之城?

重要大大聲話自己係香港人代表香港  嘔撚血到呀  冇聲出!  你夠吾夠膽同外藉人士講自己係香港人呀!  比人背後笑到黃!

唔好講其他
淨係郊野公園D垃圾都多到嚇死人.

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-1-4 12:33 PM 發表

你講呀 香港而家食緊老本!  好彩中國係全球最大有投資價值國家  好多資金流向香港  吾係屎都冇得你食!  而家開放緊海南島同珠海   香港社會重持續向不隱定發展 點同人勁爭?有鬼人來投資! 再多大型基建都幫你吾到!  而家亞洲第一展覽埸地 都吾係香港  毛都冇條 點養8百萬人囗?

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-1-4 12:33 PM 發表

大哥你就真係巴  講2句野 就可養活8百萬人囗!  一句民主自由  經濟快過坐火箭! 送句名言比你拉  別被理想 理念  零架於理智之上

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2021-1-4 12:59 發表

大哥你就真係巴  講2句野 就可養活8百萬人囗!  一句民主自由  經濟快過坐火箭! 送句名言比你拉  別被理想 理念  零架於理智之上
我話「好運行到尾」,即是衰運開始;口號喊得幾大聲都系垂死掙扎而已。

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-1-4 01:17 PM 發表

我話「好運行到尾」,即是衰運開始;口號喊得幾大聲都系垂死掙扎而已。
你係祝福詞  只係願望吾一定係事實  係吾係?

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2021-1-4 13:19 發表

你係祝福詞  只係願望吾一定係事實  係吾係?
對某的畜生來講系祝福之辭!

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-1-4 01:17 PM 發表

如果政治(令人民過更好的生活)  係咁容易  啊豬啊狗都係政治家拉! 李柱銘班泛民直頭係政治天才  可以由一個和平城市利用二十年時間  搞到黃籃對戰  社會嚴重分烈!仇恨令生命非自然死亡!  李柱銘班友重吾係天才政治家?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]