• 瀏覽: 10,181
  • 回覆: 237
+7
引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-1-4 08:50 AM 發表
【on.cc東網專訊】《港區國安法》去年實施後,不少國家紛紛放寬港人的移民限制,討論移民成了港人熱話。有前線護士表示,過去兩個多月有10多位醫護人員移民歐美國家,相信與本地政治氣氛緊張有關,預計未來會繼續增加。新冠肺炎疫情,各國對醫護人手的需求都大增,若本地公立

----------
願留就留, 要走就走. 走咗唔好番轉頭.
大亂至大治, 必需要先清晒香港啲瘀血.

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/醫生護士爭相移民他鄉-公營醫療體系恐人手短缺-080618729.html
醫護改革
大把外來人手

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-4 10:16 AM 發表

又話追究 又唔出糧 唔走就怪
搞亂哂個社會
信我拉咗D 5毛香港就會和諧同平靜
曱甴躝癱, 厡來是無錢走佬的窮L

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-1-4 10:56 AM 發表

無搭錯, 怕國安法, 怕國內疫苗, 怕引入國內醫護既..., 走啦...

叫得引入國內醫護既, 點會怕佢地唔夠水準呀, 你自己怕就算, 你估人人好似你咁咩...
屌,你咪以第三身講野「人地人地」。評論得引入醫護,你住得香港,除非你鐵打唔生病,否則你睇醫生明明感冒食個藥就醫好,無厘頭要吊鹽水要入院觀察,你都有份的。 同國唔國安法無關,咪動不動就拉政治上檯。

黑醫護留低都係顧住搞政治,不如早走早著

黃畜黑醫護係走快LD走, 唔走正冚家橙

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-1-4 08:50 AM 發表
【on.cc東網專訊】《港區國安法》去年實施後,不少國家紛紛放寬港人的移民限制,討論移民成了港人熱話。有前線護士表示,過去兩個多月有10多位醫護人員移民歐美國家,相信與本地政治氣氛緊張有關,預計未來會繼續增加。新冠肺炎疫情,各國對醫護人手的需求都大增,若本地公立

----------
願留就留, 要走就走. 走咗唔好番轉頭.
大亂至大治, 必需要先清晒香港啲瘀血.

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/醫生護士爭相移民他鄉-公營醫療體系恐人手短缺-080618729.html
最煩嘅係,果班話走嘅走左仲要羅住張香港身份證,見到無嘢又翻嚟揾食

護士移民,我信,醫生?退休就有能!

引用:
原帖由 家中小小廁紙 於 2021-1-4 11:08 AM 發表

屌,你咪以第三身講野「人地人地」。評論得引入醫護,你住得香港,除非你鐵打唔生病,否則你睇醫生明明感冒食個藥就醫好,無厘頭要吊鹽水要入院觀察,你都有份的。 同國唔國安法無關,咪動不動就拉政治上檯。
屌,又係反中白痴果d, 自己怕又要人地一齊怕..

我地就係唔怕...

引用:
原帖由 IWC-Rolex 於 2021-1-4 11:12 AM 發表
護士移民,我信,醫生?退休就有能!
護士移民,我信,醫生?退休就有可能!

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-1-4 11:06 AM 發表

再講, 大陸專家醫護係今次疫情顯示得比香港既更專業...

專家講野唔會一時一樣...

醫護唔會疫情下罷工...

研發疫苗速度世界上數一數二...

香港醫護最叻係咩? 就係阻住引入海外醫護來幫助市民...
醫普通病啊你老味,醫新冠專業barlun 咩。感冒食個藥就好,監粗打點滴訓兩晚醫院,我親身體驗呀。你幾時用第一身講嘢呀。

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-4 08:53 AM 發表
5毛禍國亂港
國安幾時做野?
又話立咗法會更穩定既???
我哋黃屍五毛只係爭取民主自由,幾時有禍國誤港。。。

在香港就岐視大陸人,去到澳洲首要服侍中國人,包括佢哋岐視的大陸人

引用:
原帖由 maygii 於 2021-1-4 10:18 AM 發表
唔走唔得
https://cdn.discuss.com.hk/t/f20f38/f/800x0/https://i.imgur.com/C3xy8Tl.jpg

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-1-4 11:12 AM 發表

屌,又係反中白痴果d, 自己怕又要人地一齊怕..

我地就係唔怕...
我地,「地」乜能野呀?你唔代表自己 仲代表緊邊個姐? 你未响香港睇過病,定係未响大陸睇過病先?

引用:
原帖由 Vanillaq_L 於 2021-1-4 11:10 AM 發表

最煩嘅係,果班話走嘅走左仲要羅住張香港身份證,見到無嘢又翻嚟揾食
移咗民果D仲要攞香港派果D錢先PK

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]