• 瀏覽: 10,134
  • 回覆: 237
+7
引用:
原帖由 天恩圓夢 於 2021-1-4 01:55 PM 發表

好多申請左passport但留係hk 就話移左民,
好聽d講,我"隨時"走得,無有怕

同公司班老屎忽一樣,成日話辭職,話外邊點好點好,連辭職信都打好埋,結果每年annual都見到佢,又要留係度,又要次次都罵公司"刻薄"佢
簽visa旅行?隋時走得

走到留底唔係咁易, 堆身有屎個個諗住bno移民
班有錢仔, 係果邊讀書,口音無問題,疫情暴

出街都被人逗,被叫返中國

曱甴語文水平

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-1-4 10:03 AM 發表
嘩, 好L驚呀, 驚你班黑護唔L走呀.
x2

驚你班黑醫護唔走咋

引用:
原帖由 ninebirds 於 4-1-2021 08:50 AM 發表
【on.cc東網專訊】《港區國安法》去年實施後,不少國家紛紛放寬港人的移民限制,討論移民成了港人熱話。有前線護士表示,過去兩個多月有10多位醫護人員移民歐美國家,相信與本地政治氣氛緊張有關,預計未來會繼續增加。新冠肺炎疫情,各國對醫護人手的需求都大增,若本地公立

----------
願留就留, 要走就走. 走咗唔好番轉頭.
大亂至大治, 必需要先清晒香港啲瘀血.

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/醫生護士爭相移民他鄉-公營醫療體系恐人手短缺-080618729.html
立例禁止私家醫院為無身份証的人仕服務,便可騰空大量人手回流公營醫院

有人辭官歸故里 , 有人漏夜趕科場

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-4 10:16 AM 發表

又話追究 又唔出糧 唔走就怪
搞亂哂個社會
信我拉咗D 5毛香港就會和諧同平靜
信你嗰班而家免費有食有住添,不過有L排坐啫。

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-4 08:53 AM 發表
5毛禍國亂港
國安幾時做野?
又話立咗法會更穩定既???
有証據可以去報國安架,最緊要有據囉,唔好得張圖加幾隻字又話証據

如果唔喜歡自己工作服務,離開對所有人都好。

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-1-4 08:50 AM 發表
【on.cc東網專訊】《港區國安法》去年實施後,不少國家紛紛放寬港人的移民限制,討論移民成了港人熱話。有前線護士表示,過去兩個多月有10多位醫護人員移民歐美國家,相信與本地政治氣氛緊張有關,預計未來會繼續增加。新冠肺炎疫情,各國對醫護人手的需求都大增,若本地公立

----------

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/醫生護士爭相移民他鄉-公營醫療體系恐人手短缺-080618729.html
咁就可以引入

海外合資格醫護。

人工平啲,減輕醫療成本

我信有醫者仁心
但呢班人肯定無
佢哋唔配做醫護囉

香港只要良心醫護,黑心醫護好行夾唔送。

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-1-4 08:50 AM 發表

----------

新聞來源連結:
直接引進國內醫護好了

哈,又想打政治牌
係走快撚啲呀仆街

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]