• 瀏覽: 3,754
  • 回覆: 79
+2
由於近期不少國家紛紛放寬港人的移民限制,討論移民成了港人熱話。有移民顧問指,最近收到不少醫護查詢移民到澳洲、加拿大或英國,尤其很多具專業資格...

太好了, 香港公立醫院好快要引入大陸護士, 填補空空缺;大陸護士唔洗再屈嚮老人院, 幫癈老抹JJ~

新聞來源連結:

http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1965924/

「嚮應環保,一係上深圳,一係過大海」
引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-3 10:33 AM 發表
香港教育真係出現問題
係殺校問題🤷
關殺校乜事?願聞其詳~

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-3 10:33 AM 發表
香港教育真係出現問題
係殺校問題🤷
殺校又關移民事?

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-3 10:35 AM 發表

好多專業人士,做生意既人都送子女走
教育無人讀 仲唔駛殺校?
護士學校收生不足咩??

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-3 10:38 AM 發表

有仔女既都打算湧哂去外國讀書啦
我識好多朋友都有咁既打算
時間可以證明
你D朋友好正常, 決斷英明喔~

睇咗一大堆去外國扎鐵裝修送外賣等運到開心美滿happily ever after既創作新聞後,終於有返的正常新聞

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-3 10:38 AM 發表

有仔女既都打算湧哂去外國讀書啦
我識好多朋友都有咁既打算
時間可以證明
估計移民是中產,都是傳統名校或直資,呢 D 學校點計都不收生不足而要執粒?

我朋友係澳洲做水電月入二十萬,老婆做護士月入三十萬

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-3 10:41 AM 發表

我真係識有醫生上年已打聽送子女去外國啦
同埋好多都申請咗外國私校
而家疫情收咗都暫時入唔到境
通返就會閃
BNO子女去英國讀中、小學, 係完全免費, 正常人都會仆倒去啦~

輸出黑護

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]