• 瀏覽: 13,532
  • 回覆: 170
+5
引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2021-1-3 12:01 AM 發表
新年伊始,台灣的蔡英文總統周五(1日)發表新年演說,當中提及兩岸關係時指出,台灣不會冒進,只要北京有心化解對立,台灣願意促成有意義對話。大陸國台辦主任劉結一當日亦撰文重申,大陸堅決反對「台獨」,呼籲台灣勿充當外部勢力操弄的「棋子」。

蔡英文指出,兩岸關係穩定與印太區域穩定攸關,她批評過去大陸一年頻繁派軍機、軍艦進入台灣周邊海空域,不僅衝擊兩岸關係,更威脅印太地區和平穩定。她強調,只要大陸有心 ...
對話?  呢頭係個島上 滅華裔 搶資源 反中  果頭要求對話? 重點你民進黨吾係華人政黨   玩咩!

我永遠記得

附件

8A8BF0A2-F61E-4948-A9F3-DB325C9C339E.jpeg(111.64 KB)

幾時解散國台辦? 武統的最大阻力

台灣人好奇怪,把其他地方嘅華人,一律當系外國人
其實,如果肯兩岸系有傾有講,唔好郁d搬美國,大陸都唔想攪咁多嘢

最想睇蔡英文同蘇貞昌公開做愛

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-1-3 01:18 AM 發表
英文好有大將之風
你咁講法, 卡達菲都好有大將之風.
總係有班戇鳩反中撚唔明, 得把口係無撚用.

好簡單
2020 年台灣對大陸既依賴度去到45%, 今年有機會去到50%

留島不留人, 先炸總統府

引用:
原帖由 萬家自信的高峰 於 2021-1-3 12:53 AM 發表
唔知點解,純屬個人感覺,我覺得蔡英文嘅下場會像陳水扁一樣,係坐監收場。只是個人感覺,個人意見。
呢個臭婆娘貪埋唔少落袋🤑💰

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2021-1-3 12:01 AM 發表
新年伊始,台灣的蔡英文總統周五(1日)發表新年演說,當中提及兩岸關係時指出,台灣不會冒進,只要北京有心化解對立,台灣願意促成有意義對話。大陸國台辦主任劉結一當日亦撰文重申,大陸堅決反對「台獨」,呼籲台灣勿充當外部勢力操弄的「棋子」。

蔡英文指出,兩岸關係穩定與印太區域穩定攸關,她批評過去大陸一年頻繁派軍機、軍艦進入台灣周邊海空域,不僅衝擊兩岸關係,更威脅印太地區和平穩定。她強調,只要大陸有心 ...
菜省長想學小馬臨走同習大大握手

台灣係咪幫老美買廢鐵發覺無錢找數,而家要搵阿爺救命?

個衰婆有份攪爛香港

菜大嬸落台先有得傾

賊婆又推莊大6

北京:你同澳洲佬一齊食西北風啦!我依家同歐盟好fd,你大佬又未必有總統做

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]