• 瀏覽: 20,634
  • 回覆: 418
  • 追帖: 1
+15
我都奇怪,點解樓上個古早帳號又出現?

我想到了

佢拉黑左樓主

但係又不甘寂寞,想睇下有冇關於佢既帖

所以開另一個號上黎睇

做人做到咁,真係莫名其妙

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-1-3 01:58 AM 發表

它系台灣狗
帶任務跑來香討策反的
其實,維園可以容納15-18萬人。
再者,當天的人群擠滿了6條 大道。
每一條都可以容納40萬人。

佢哋出來爭取國安法阿爺就比佢哋

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-1-3 07:07 PM 發表

你說400萬人都可以
香港700萬又如何?
玩多數暴力香港靠邊站
軒尼詩道是當天其中一條大道:
它的資料 --- https://zh.wikipedia.org/wiki/軒尼詩道
2019年6月11日 — 電腦統計結果顯示,僅軒尼詩道和馬師道交界至少有近52萬人經過, .

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-1-3 07:21 PM 發表

中共的基本盤在內地
香港只是爭取該爭取的人心
剛剛樓上我說的,
我修訂了。增加了“2019年6月11日 — 電腦統計結果顯示,僅軒尼詩道和馬師道交界至少有近52萬人經過.”
===
中共?你稱呼他們中共?
-----
正確叫法:北京中央。
-----
囘歸本帖子,如果北京中央不是看到 200萬{兩百萬}遊行者 的震撼場面,就不會最終推出 “國安法”

引用:
原帖由 nigel212 於 2021-1-3 07:48 PM 發表

佢有份推人去殉道,點會吾知? 一版用三個AC回帖,佢係咩人?自己諗喇!

條死漢奸面皮都夠厚,自己個帖就ban左樓主,仲好意思換個分身入樓主個帖留言!
鐵面皮神功造詣又深一層了。

民粹主義有個明顯特徵就是雙重標準,自己怎樣做都是大條道理,通常最終以愛國愛港愛本地作為合理化自己言行的終極護身符。這位阿叔當之無愧。

引用:
原帖由 良心之光 於 2021-1-3 07:27 PM 發表

剛剛樓上我說的,
我修訂了。增加了“2019年6月11日 — 電腦統計結果顯示,僅軒尼詩道和馬師道交界至少有近52萬人經過.”
===
中共?你稱呼他們中共?
-----
正確叫法:北京中央。
-----
囘歸本帖子,如果北京中央不是看到 200萬{兩百萬}遊行者 的震撼場面,就不會最終推出 “國安法”
國安法有咩唔好?
國安法對港奸起到殺雞儆猴作用。
你唔係話支持國家嘅咩?

緊係啦!做得衰嘢多聽到國安法都心虛。
我絕對支持國安法!
唔知點解你呢類人咁驚國安法。
你無睇廣告咩?定立國安法,還香港穩定。

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-1-3 08:21 PM 發表

國安法有咩唔好?
國安法對港奸起到殺雞儆猴作用。
你唔係話支持國家嘅咩?

緊係啦!做得衰嘢多聽到國安法都心虛。
我絕對支持國安法!
唔知點解你呢類人咁驚國安法。
你無睇廣告咩?定立國安法,還香港穩定。
@浪裏白條 結論是十多年都不能完成廿三條立法,終於由號稱的那200萬人把港區國安法催生成功了,我們要説謝謝麼?

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-1-2 10:54 PM 發表
所以,要回佢嘅帖,一定要首先睇下佢係咪已經預設咗某啲根本係佢自己認為正確嘅嘢。我見得多佢出埋呢種帖了,亦因為咁佢最常講嘅就係話佢個帖嘅主題係乜乜乜,叫你唔好離題咁囉。
你的計算方法不成立了:
去年年中,中區警區指揮官謝名揚表示,維園整體可容納10萬人左右,
----其實,維園可以容納15-18萬人。
---再者,當天的人群擠滿了6條 大道。包括軒尼詩道。
---軒尼詩道的資料 --- https://zh.wikipedia.org/wiki/軒尼詩道
---2019年6月11日 — 電腦統計結果顯示,僅軒尼詩道和馬師道交界至少有近52萬人經過,
=======如果北京中央不是看到 200萬{兩百萬}遊行者 的震撼場面,就不會最終推出 “國安法”

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]