• 瀏覽: 2,473
  • 回覆: 18
仲有,如果不是他和其他人爭取八八直選,香港新一代就不會話因為老一輩爭取方式太温和,所以他們要激,要攬炒。如果司徒華他們唔係開始左第一步,宜家的新一代未必會諗爭取乜野,只會繼續週末上深圳消費,咁咪幾好。

引用:
原帖由 kit05hk 於 2021-1-2 17:48 發表
仲有,如果不是他和其他人爭取八八直選,香港新一代就不會話因為老一輩爭取方式太温和,所以他們要激,要攬炒。如果司徒華他們唔係開始左第一步,宜家的新一代未必會諗爭取乜野,只會繼續週末上深圳消費,咁咪幾好。
司徒華當年既對手係港英政府,不似特區政府咁婦人之仁,試試依家曱甴話要同英國佬攬炒,睇下乜野下場?

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-1-3 10:26 AM 發表

司徒華當年既對手係港英政府,不似特區政府咁婦人之仁,試試依家曱甴話要同英國佬攬炒,睇下乜野下場?
但他8964後反的是中共,他爭取88直選也因為唔信中共。

引用:
原帖由 jkl702606 於 2021-1-3 10:55 AM 發表

司徒華看不清歷史進程,他真心不明白共產黨是為國家民族發展在奮鬥!
嗰個年代
正如鄧小平話齋
係摸著石頭過河
國家進步與現代化嘅過程中
產生許多亂象
令一般人睇錯方向
而且三十年前西方壟斷輿論話語權
不斷以謊言矇蔽國人
司徒華反共證明咗佢只係普通人一個
並唔係偉人
但並不證明佢並唔愛國

而家共產黨改進國家改善民生嘅結果係咁清晰之下
仍然選擇反對共產黨嘅西方走狗
就真正係唔愛國
係漢奸

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 kit05hk 於 2021-1-3 10:47 發表

但他8964後反的是中共,他爭取88直選也因為唔信中共。
重點佢係向港英政府爭取
試試當年司徒華對港英政府玩激玩攬炒的話,怕且已經被送到公海餵魚

以司徒華的人脈,應該一早知道六四真相,但佢搞支聯會,年復年地以六四抹黑攻擊國家,以教協誤導香港一代又一代的學子仇中,係仇中先驅。以愛國的外衣包裝,行嘅係賣國勾當,故惑人心,一早已入魔道。

引用:
原帖由 kit05hk 於 2021-1-2 05:48 PM 發表
佢最毒係將政治帶入校園對學牲洗腦,那狗協就係佢播毒公具,呢條老賊心理變態,直情要挖佢出嚟鞭屍!

引用:
原帖由 hanE 於 2021-1-3 12:31 PM 發表

佢最毒係將政治帶入校園對學牲洗腦,那狗協就係佢播毒公具,呢條老賊心理變態,直情要挖佢出嚟鞭屍!
隔左咁耐,應該只剩下一排骨了。

引用:
原帖由 kit05hk 於 2021-1-3 12:34 PM 發表

隔左咁耐,應該只剩下一排骨了。
條老狗化咗灰了,可惜!不過佢個臭名遺臭萬年,文人嘅可怕,秦始皇做得啱嘅!

引用:
原帖由 hanE 於 2021-1-3 12:46 PM 發表

條老狗化咗灰了,可惜!不過佢個臭名遺臭萬年,文人嘅可怕,秦始皇做得啱嘅!
所以中共禁止某些書出版係絕對正確。

引用:
原帖由 wsp 於 2021-1-3 11:18 AM 發表

嗰個年代
正如鄧小平話齋
係摸著石頭過河
國家進步與現代化嘅過程中
產生許多亂象
令一般人睇錯方向
而且三十年前西方壟斷輿論話語權
不斷以謊言矇蔽國人
司徒華反共證明咗佢只係普通人一個
並唔係偉人
但並不證明佢並唔愛國

而家共產黨改進國家改善民生嘅結果係咁清晰之下
仍然選擇反對共產黨嘅西方走狗
就真正係唔愛國
係漢奸
發生事當日,消息混亂,被誤導不出奇。但十年八年後真相已經慢慢浮現。

六四早應該反思,外國滅我之心昭然若揭,不可能看不到,教脅開先例將政治帶入校園,給學生洗腦,此等惡毒做法的確罪無可恕

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]