• 瀏覽: 1,203
  • 回覆: 24
+3
河南今年都好凍, 冇電即係冇暖氣,
不過小粉紅一想到習爺爺 一定會成個人都暖晒

========================================

踏入2021年,各地不少地方都有慶祝活動。河南洛陽科技職業學院前晚(2020年12月30日)舉行迎新年元旦晚會,惟演出期間突然停電,現場學生自發舉起手機照亮舞台,令表演能繼續進行,場面溫暖。

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/兩岸/article/20210101/s00004/1609484948058/河南高校元旦晚會表演突停電-學生舉手機照亮舞台【短片】

同學們!

你們是祖國的未來!

要克服困難 努力學習!!

給你們點讚!

加油!

黃畜真係幸福, 停電呢樣野都可以打足咁耐J

我只係看到ㄧ個好恐怖嘅國家,永遠都唔想做佢嘅敵人!

咁嘅人民,民心。如果被迫全部動員去戰爭,係人類大災難!

遍遠山區的小孩更加落力,每日行山路幾個小時返學放學。

好在扶貧政策,呢種情況已經越來越少了。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 motifrog 於 2021-1-2 02:16 AM 發表

腦殘壞了去看醫生
師兄,醫生話你乜情況呢!?

人地學校有元旦表演,香港有嗎?!

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2021-1-2 12:12 AM 發表
同學們!

你們是祖國的未來!

要克服困難 努力學習!!

給你們點讚!

加油!
陽光的一代

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-1-2 08:58 AM 發表
傷講因疫情控制不力 小朋友連學都冇得返

引用:
原帖由 瑪卡 於 2021-1-2 10:16 AM 發表

傷講因疫情控制不力 小朋友連學都冇得返
成日話真係要J都睇下咩環境,以為寸人,點知俾人寸

唔止傷講,英歐咪疫情搞到封城中

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-1-2 01:34 AM 發表
我只係看到ㄧ個好恐怖嘅國家,永遠都唔想做佢嘅敵人!

咁嘅人民,民心。如果被迫全部動員去戰爭,係人類大災難!
這是人類的希望,全世界的勞苦百姓的唯一希望。
現在的世界被大資本家控制,貧富差距極大,
奴隸主劫持了美國政府和軍隊,在全世界打砸搶燒,毀了世界,肥了資本家奴隸主。
打倒奴隸主的唯一希望是中國。

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-1-2 10:19 AM 發表

成日話真係要J都睇下咩環境,以為寸人,點知俾人寸

唔止傷講,英歐咪疫情搞到封城中
腦殘就是喜愛拿點小事來J

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-1-2 08:58 AM 發表
元旦變完蛋,電也沒有了 ⋯⋯ 慘

香港幾十年前我讀書時有的,不過依家真係唔覺有,out咗唔興了吧

引用:
原帖由 瑪卡 於 2021-1-2 10:14 AM 發表

陽光的一代
https://youtu.be/0lml97AWl6g

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]