• 瀏覽: 1,763
  • 回覆: 31
+2
官司纏身的壹傳媒黎智英,被控欺詐後再被控違反《港區國安法》中「勾結外國或者境外勢力危害國家安全」罪,他在該兩案原本被拒保釋,但在還押20天後,於上月23日獲高院法官李運騰批准以現金1,000萬元及不可離家等多項條件保釋。律政司隨即提出終審上訴,要求緊急開庭,但案件延至昨天除夕才在終審法院聆訊,期間黎可在家中過聖誕節。終院指上訴的議題涉及重大公眾利益及具可供爭議之處,批出終審上訴許可,並排期2月1日審理律政司的上訴,黎在等候上訴期間要還押監房看管。黎隨即被懲教署帶走,他被扣上手銬,腰纏鐵鏈,由囚車押往荔枝角收押所,在獄中度過新的一年。

早幾日比賤格契弟腦癌黎配合港奸法狗偷雞成功, 比佢保釋離開監倉回家過聖誕, 幸好律政司出手上訴, 牠最終都要在2020年尾回歸監倉等過年, 牠可以在監倉內迎接2021年第一個寒冷的晨光了... 反中亂港禍港害市民的港奸人渣, 真係抵L死啊...

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20210101/00174_001.html

東方日報今年最好嘅標題.

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-1-1 05:20 PM 發表
東方日報今年最好嘅標題.
反中亂港禍港害市民的港奸人渣齊伏法, 就是最好的消息...

香港喜事連連,唔好畀佢停

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-1-1 05:02 PM 發表
官司纏身的壹傳媒黎智英,被控欺詐後再被控違反《港區國安法》中「勾結外國或者境外勢力危害國家安全」罪,他在該兩案原本被拒保釋,但在還押20天後,於上月23日獲高院法官李運騰批准以現金1,000萬元及不可離家等多項條件保釋。律政司隨即提出終審上訴,要求緊急開庭,但案件延至昨天除夕才在終審法院聆訊,期間黎可在家中過聖誕節。終院指上訴的議題涉及重大公眾利益及具可供爭議之處,批出終審上訴許可,並排期2月1日 ...
原本就唔應該比個人渣保釋,

Mark Simon 呢?話晒同肥佬黎“合作”左咁多年,唔係咁無良心探監都唔下嘛。。。過黎探下佢陪下佢坐啦

引用:
原帖由 說好的不離不棄 於 2021-1-1 06:22 PM 發表
Mark Simon 呢?話晒同肥佬黎“合作”左咁多年,唔係咁無良心探監都唔肯下嘛。。。過黎探下佢陪下佢坐啦
呢隻老外西毛間諜不敢在香港出現了... 腦癌黎想佢盡快消失, 唔好累街坊...

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-1-1 06:25 PM 發表

呢隻老外西毛間諜不敢在香港出現了... 腦癌黎想佢盡快消失, 唔好累街坊...
香港通輯緊佢,佢食住花生睇肥黎點死就會

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-1-1 06:16 PM 發表

可惜私煙BB死得咁L快,死得咁L急
你使乜可惜,落埋去陪佢囉!

轉貼員冇糧出了!

醒少少喇…..

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-1-1 06:16 PM 發表

可惜私煙BB死得咁L快,死得咁L急
死一個私煙BB你都可以打足咁耐J嘅?

流亡海外嘅唱榮光,黎智英唱綠島小夜曲

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]