• 瀏覽: 1,909
  • 回覆: 43
+2
德國總理默克爾周四(12月31日)發表新年賀詞,她指2020年是她執政以來最艱難的一年,但同時從未如此滿懷希望地期待新一

德國絕世靚抽!

陰謀論,對失去至親的人是自私和殘忍!

打擊侵侵 / 化燃功 / 毒果的反中陰謀論!

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intn ... 0101_00992_001.html

2024巴黎奧運年 中法建交60周年
中法人道主義 同抗美以新年代!
Make it Iconic. Choose France

城巴雙向分段 高質高效新年代
打擊黑社會黑暴紅小淫血饅頭!
從此氫起未來 TheFutureisH2Re
佢擋住美國魔瓜咁多年真係勞心勞力, 精力殆盡。全德國人都好憎美國。

引用:
原帖由 Parra 於 2021-1-1 11:14 發表
佢擋住美國魔瓜咁多年真係勞心勞力, 精力殆盡。全德國人都好憎美國。
冇錯!

而家中歐協定,英國走了,終於可以安心下台!

美國搞唔掂佢就唯有扶殖德奸。  要睇下佢下一任係咪德奸了

引用:
原帖由 Parra 於 2021-1-1 11:17 發表
美國搞唔掂佢就唯有扶殖德奸。  要睇下佢下一任係咪德奸了
「德奸」!

絕世靚抽!

香港人有時真係學習下要有世界觀。唔好成世人為淨係圍住香港中國睇事情。  歐洲unfriend美國唔代表鍾意中國。 中國其實亦都唔介意。  歐洲unfriend美國係因為美國國策係要搞散歐盟隊冧歐元。 美國仲要全方位進攻。  首先叫細佬退歐以免殃及池魚, 完成程序美國就會正式向歐洲發炮。關稅關稅關稅制裁制裁制裁... 再搞民意內亂, 逼其他國家退歐, 拖德國經濟後腿要照顧住d細國。  所以德國人最憎美國人。

老尾無得再偷聽佢講電話

引用:
原帖由 Parra 於 2021-1-1 11:26 發表
香港人有時真係學習下要有世界觀。唔好成世人為淨係圍住香港中國睇事情。  歐洲unfriend美國唔代表鍾意中國。 中國其實亦都唔介意。  歐洲unfriend美國係因為美國國策係要搞散歐盟隊冧歐元。 美國仲要全方位進攻。  首先叫細佬退歐以免殃及池魚, 完成程序美國就會正式向歐洲發炮。關稅關稅關稅制裁制裁制裁... 再搞民意內亂, 逼其他國家退歐, 拖德國經濟後腿要照顧住d細國。  所以德國人最憎 ...
絕世靚抽!

所以

柏林杜莎夫人蠟像館 將特朗普像放垃圾桶

https://std.stheadline.com/daily ... 柏林杜莎夫人蠟像館-將特朗普像放垃圾桶

絕世經典!

引用:
原帖由 Parra 於 2021-1-1 11:26 發表
香港人有時真係學習下要有世界觀。唔好成世人為淨係圍住香港中國睇事情。  歐洲unfriend美國唔代表鍾意中國。 中國其實亦都唔介意。  歐洲unfriend美國係因為美國國策係要搞散歐盟隊冧歐元。 美國仲要全方位進攻。  首先叫細佬退歐以免殃及池魚, 完成程序美國就會正式向歐洲發炮。關稅關稅關稅制裁制裁制裁... 再搞民意內亂, 逼其他國家退歐, 拖德國經濟後腿要照顧住d細國。  所以德國人最憎 ...
亦因為咁,7月前,德國疫情全西歐最低!

就係要反對美國放任政策!

如果後繼有人,退下來亦非壞事,唔好學某人戀棧權位,輸了選舉仍不願意退位,千方百計要推翻選舉結果,那便是無恥的行為了

德國女強人退位後,德國政局好可能會有大變。加上法國撐唔起歐盟。歐盟嘅未來,就決定於邊個繼承默克爾嘅位。

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-1-1 11:43 發表
如果後繼有人,退下來亦非壞事,唔好學某人戀棧權位,輸了選舉仍不願意退位,千方百計要推翻選舉結果,那便是無恥的行為了
不過唔駛太擔心

德國「基督民主聯盟」超強勢!

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2021-1-1 11:44 發表

你不如問下德國人憎唔憎中國人先?
上次先有大陸人係歐洲俾人教痾屎要去廁所
1978果時?

而家係2021!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]