• 瀏覽: 99,890
  • 回覆: 192
  • 追帖: 9
又整個 遊行 出嚟 囉!
裝修 下D,律師樓 囉!

又係 政府嘅錯!
仲有,咩可以 瀬呢?

是常識吧.做樓契係簡單流水作業.稍有經驗文員一腳踢應付有餘,10間有9間律師行都係俾文員搞惦.律師根本就連返工都唔使

引用:
原帖由 火燎森 於 2020-12-31 09:38 PM 發表

其實根本就係藉口,如果滙豐銀行有員工偷客人100萬,咁係咪成間滙豐要執笠?
百佳或屈臣氏賣左幾件假貨,或者有個經理當值期間隊冧左幾個客人,咁係咪和黃長江要執,李嘉誠要坐監?
on9
你用$100萬係匯豐去比已經錯晒啦。
宜家有無講出嚟黃馮比人穿幾多櫃桶底呀?

唔好忘記,當年霸凌都係比一條友玩死架。
你話霸凌大間,定係黃馮大間呀?
仲叫自己做火燎森

你睇大陸呢方面仲先進過你,律師樓根本不受規管,所以根本信唔過。佢哋將買樓交易資金全部交由銀行做託管,受金融法規管理,你睇啲制度爭幾遠

引用:
原帖由 路人2Z 於 2020-12-31 11:11 PM 發表
是常識吧.做樓契係簡單流水作業.稍有經驗文員一腳踢應付有餘,10間有9間律師行都係俾文員搞惦.律師根本就連返工都唔使
都要返工嘅,律師係最後簽名架嘛

好化學

好在12月中岩岩攞到大定😵

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-12-31 11:15 PM 發表

當然啦.我意思係以做樓契所須工作比例,律師大可以唔返工

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-12-31 11:15 PM 發表

用鋼印給個簽名, 都係由師爺仔做埋.

律師……………………喎……………………

班苦主真係慘, 居然咁樣hold死筆錢

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-12-31 11:27 PM 發表

用鋼印給個簽名, 都係由師爺仔做埋.
尾2嗰頁係律師親筆簽名架

根本就冇保障!
應該改制,錢由銀行收

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-12-31 23:03 發表

毒果無講到就等如律師公會無報警?唔會報警?

無 la la去查?黃馮就係比人報串去律師公會,所以先查佢。

仲有,律師公會做野可以快過警察,因為法律制度關係,律師公會可以即時睇佢盤數,唔對路即時停係間舖。
報警,要查,有初步證據,先可以去法庭出手令,去凍結黃馮戶口。一來一回你話邊面快?
咩道理呀???
龍頭律師行D 職員犯法, 律師公會竟然要果間行即時停業, 咁都叫無問題...
成日有銀行職員偷錢啦, 咁銀行公會又唔叫果間銀行即時停業???
犯法唔係第一時間報警, 要律師公會自己調查???
不如律師公會判埋案, 唔駛上堂仲快TIM...
根本夾埋, 借D 意吞埋佢個餅仔多D...
間律師行有問題, 咪出公告...
唔好扮正義, 怕咩客戶有損失,
而家大把客戶(苦主) 有損失, 律師公會處理不知所謂...

引用:
原帖由 wingaman 於 2020-12-31 11:14 PM 發表
你睇大陸呢方面仲先進過你,律師樓根本不受規管,所以根本信唔過。佢哋將買樓交易資金全部交由銀行做託管,受金融法規管理,你睇啲制度爭幾遠
香港的確好落後及不文明.
唔緊要,一切損失,建議由律師會負責!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]