• 瀏覽: 99,883
  • 回覆: 192
  • 追帖: 9
黃馮律師樓結束營業, 前天收到消息也不相信...RIP

引用:
原帖由 317248118 於 2020-12-31 08:30 PM 發表

主要係公眾一向對律師樓有信心,覺得佢地可靠 誠信 公正之類
牽涉大銀碼的野揾佢地做中間人,對交易有個法律保障
點知而家中間人做埋賊,挪用公款.好明顯填唔到個氹先出呢壇野
對法律界的聲譽會係沉重的打擊
香港司法界個名好早就臭嫁啦

十年前用過, 喺太子地鐵站附近, 真係幾殘舊

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-12-31 08:39 PM 發表
我只知律師樓好鐘意請靚女
有 d reception 好正

引用:
原帖由 趙源嵩 於 2020-12-31 09:03 PM 發表
律師會似害人多過幫人喎
一面之詞,你信?
由其生果報,可信性有幾高?

劣撕公會黑箱作孳就真啦

而家d聞屎派6C仲識搞政治搵銀,收衆籌黑金💸

白色恐怖!

引用:
原帖由 素食小魔女 於 2020-12-31 07:38 PM 發表
不知所謂法律界...
根本爭餅仔就真...呵呵呵...
咁正義???
無LA LA 律師會調查一間龍頭律師行???
有問題竟然唔係報警, 自己調查...
不如律師會自己判埋案啦...
咩協助客戶, 幾好聽, 幾正面, 呵呵呵...
而家成班行家傾緊點分D 客戶就真..
亂九咁黎,仲要行內私了...
法律界就想自己大晒

咁仲得了?

引用:
原帖由 317248118 於 2020-12-31 06:35 PM 發表

律師會12月24日行使權力,要求黃馮律師樓即時結束營業並依法接管,該律師樓過往處理不少按揭買賣業務,今次被勒令結業,對不少買家造成重大損失,約10位苦主連日到律師會了解,其中何先生形容事件「荒謬」,目前已支付大訂,現時有大約640萬元資金存放在律師樓,未知資金何時解凍。

黃馮律師行屬二手市場「一哥」,據中原地產研究部資料,去年登記二手私人住宅買賣金額3,142億元,承辦合約總值超過一百億元 ...
多數係師爺托水龍

劣師又一傑作

引用:
原帖由 317248118 於 2020-12-31 06:35 PM 發表

律師會12月24日行使權力,要求黃馮律師樓即時結束營業並依法接管,該律師樓過往處理不少按揭買賣業務,今次被勒令結業,對不少買家造成重大損失,約10位苦主連日到律師會了解,其中何先生形容事件「荒謬」,目前已支付大訂,現時有大約640萬元資金存放在律師樓,未知資金何時解凍。

黃馮律師行屬二手市場「一哥」,據中原地產研究部資料,去年登記二手私人住宅買賣金額3,142億元,承辦合約總值超過一百億元 ...
多謝毒果

如果英國法律無能,唔可以令社會安寧,快D一國一制,取消英國法律!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]