• 瀏覽: 15,696
  • 回覆: 124
  • 追帖: 1
+2
壹傳媒集團創辦人黎智英被控涉嫌欺詐及《香港國安法》「勾結外國或境外勢力危害國家安全」罪,早前獲高等法院批准保釋,律政司不服提出上訴,獲終審法院批出上訴許可,黎智英須即時還押至2月1日再訊。 案件由3名國安法指定法官,包括終審庭首席法官馬道立,常任法官李義和張舉能處理。法庭認為,有關《香港國安法》第4...

黎看更,祝你新年快樂,監倉永遠是你家,蛙哈哈 😀

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1568043-20201231.htm?spTabChangeable=0

廢娥搵埋啲法官, 原來都係咁無知咁廢.

適合送返內地審訊

黎伯伯再進牢房,趕得及參加懲教署一百周年慶典。

叫李運騰再考過法官牌先好再俾佢執業

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-12-31 07:58 PM 發表
黎伯伯再進牢房,趕得及參加懲教署一百周年慶典。
佢嘅人生真係好精彩

嘩,如果比李運騰做到終審庭首席法官就

係香港係人或黃屍 曱甴都知既香港大漢姦都可以保釋,你話呢個黃畜法官唔係有心要落阿爺面搵鬼信

馬道立都就退休啦,呢個時候批保譯佢壽堂米好唔得閒。
梗係還押住先,有乜事留番俾新首席決定啦。

引用:
原帖由 team123456 於 2020-12-31 08:03 PM 發表
係香港係人或黃屍 曱甴都知既香港大漢姦都可以保釋,你話呢個黃說畜法官唔係有心要落阿爺面搵鬼信
今次馬長老都保佢唔住 😷

小雲吞比咗假希望肥佬,點知佢過到聖誕過唔到除夕

引用:
原帖由 green2016 於 2020-12-31 05:42 PM 發表
壹傳媒集團創辦人黎智英被控涉嫌欺詐及《香港國安法》「勾結外國或境外勢力危害國家安全」罪,早前獲高等法院批准保釋,律政司不服提出上訴,獲終審法院批出上訴許可,黎智英須即時還押至2月1日再訊。 案件由3名國安法指定法官,包括終審庭首席法官馬道立,常任法官李義和張舉能處理。法庭認為,有關《香港國安法》第4...

黎看更,祝你新年快樂,監倉永遠是你家,蛙哈哈 😀

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1568043-20201231.htm?spTabChangeable=0
馬9官唔洗同騰9官兜喇,騰9官審首宗被控違反國安法案件,不準2被告唐英傑保釋時,又唔見佢錯用國安法第42條 ?

李運吉攪死肥佬泥 保解金千萬又人事擔保 其實明知栗正屍一定上訴終審 其實就係揾上級決定最終案例釘死肥佬泥

引用:
原帖由 judylam651 於 2020-12-31 08:14 PM 發表

馬9官唔洗同騰9官兜喇,騰9官審首宗被控違反國安法案件,不準2被告唐英傑保釋時,又唔見佢錯用國安法第42條 ?
可能引蛇出洞呢,老共至拿手「圍點打援」。。

主題標籤 #律政司
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]