• 瀏覽: 24,172
  • 回覆: 279
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-12-31 12:30 PM 發表

點解被掟落樓,唔可以頭著地?
有冇睇下原文??

江醫在他的報告,解釋了自行從高處跳下、意外墮下及被拋下的分別。若某人自行跳下受傷,則會跌落到較遠距離,手腳及腰骨受傷機會較大。若某人意外墮下,其跌落距離會較短,頭部受傷機會較多。另外,亦有文獻指出,多達8-9成從7米以下高度墮下的人,都出現頭部受傷情況,反而從越高的距離墮下,其他地方受傷機會越大。

至於被拋下,則視乎行兇者的人數。若2人行事,將傷者「揈」出去,由於力度較大,跌落距離會較遠,不過即使是一人行事,距離亦相對較遠,而被拋者背部受傷的機會較大。

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2020-12-31 12:15 PM 發表

當時周梓樂未死,黃媒都盡力想還完真相。
不過過左幾日,人死左,黃媒就乘機轉移視線砌差佬囉。
同爆眼女單野一Q樣。不過爆眼女冇死到,真相越辯越對黑暴黃媒不利,
黃媒主動淡化件事,宜家提都唔敢捉。
周梓樂人就死左,死無對正,黃媒可以盡屈。
連登班撚樣唔會再提盲眼女

你慌曱甴唔會話人證物證都係造假,曱甴無證無據幻想既野先係真咩。

引用:
原帖由 無諗聊聊 於 2020-12-31 12:00 PM 發表
科大生周梓樂死因研訊,今傳召骨科醫生江金富以專家證人身份作供。他認為根據周梓樂的傷勢、墮下高度及距離,醫學推斷最大機會是意外從高處墮下,頭部...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20201231/_2020123110445456490.jpg

一直做假新聞嘅黃人黑記,情何以堪?消費死者、食人血饅頭、撥動家人情緒 ...
黃9黑暴情何以堪
pk一堆做假文宣,煽動破壞
看來警察真係要進一步查下有無人作假

曱甴抵9死

小黃人已經唔提呢單野,証明消費完了

人不收,等天收

係咪俾黑暴掟落樓啊

曱甴老豆老母,害死個仔啦

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2020-12-31 12:30 PM 發表
急症室醫生有無野需要補充?
對佢既專業好懷疑,係咪暴大畢業?

引用:
原帖由 無諗聊聊 於 2020-12-31 12:00 PM 發表
科大生周梓樂死因研訊,今傳召骨科醫生江金富以專家證人身份作供。他認為根據周梓樂的傷勢、墮下高度及距離,醫學推斷最大機會是意外從高處墮下,頭部...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20201231/_2020123110445456490.jpg

一直做假新聞嘅黃人黑記,情何以堪?消費死者、食人血饅頭、撥動家人情緒 ...
甲甴有條撚人性咩

黑衣賤種喜歡幻想唔喜歡事實又一實例

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2020-12-31 12:13 PM 發表
當日有警察結婚
黑暴吹雞攞景贈興
自願做黑暴哨兵
玩parkour技術不足失手跌死
講完
Parkour 發音係咪近似仆街?

引用:
原帖由 woodydavid 於 2020-12-31 12:07 PM 發表
我相信急症室醫生,除非唔信。
咁你咪偏聽囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]