• 瀏覽: 78,001
  • 回覆: 1,209
  • 追帖: 5
+25
引用:
原帖由 pugbb 於 2020-12-31 05:48 AM 發表
【明報專訊】新冠疫情肆虐下,英國迎來被喻為當地近300年來最嚴重經濟衰退,或影響移居英國的港人就業之路。面對「搵食艱難」,有港人放下身段,學習一技傍身冀闖出坦途。大學畢業的阿均,原本有機會接手外父在港的紮鐵家族生意,但他決定「落手落腳」在英國當紮鐵工,月前抵埗不久便覓得地盤工作,他希望長遠能以此工作養妻活兒。Kathy與丈夫是一對經理級夫婦,在港月入逾10萬元,但為鋪路移民英國,夫婦分別修讀水電及 ...
去英國一個月3仟元英鎊,仲衰過係香港

呢啲人個腦有問題,咩人個腦問題最多?

屎色人真係找屎

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-12-31 06:36 AM 發表

簡直係奇景!

睇嚟我都要去讀返啲水電課程。禽日搵人上嚟整馬桶水箱,$800。  去到英國幾錢唔知,但相信唔係一個電話就好易搵到人嚟。
整馬桶水箱都唔識?  港人正廢柴.

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-12-31 05:48 AM 發表
【明報專訊】新冠疫情肆虐下,英國迎來被喻為當地近300年來最嚴重經濟衰退,或影響移居英國的港人就業之路。面對「搵食艱難」,有港人放下身段,學習一技傍身冀闖出坦途。大學畢業的阿均,原本有機會接手外父在港的紮鐵家族生意,但他決定「落手落腳」在英國當紮鐵工,月前抵埗不久便覓得地盤工作,他希望長遠能以此工作養妻活兒。Kathy與丈夫是一對經理級夫婦,在港月入逾10萬元,但為鋪路移民英國,夫婦分別修讀水電及 ...
水電牌可以係英國做紮鐵?

引用:
值得,我哋黃屍講過寧願過英國人屎上的一隻烏蠅,都唔留係香港做人。。。

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-12-31 06:36 AM 發表

簡直係奇景!

睇嚟我都要去讀返啲水電課程。禽日搵人上嚟整馬桶水箱,$800。  去到英國幾錢唔知,但相信唔係一個電話就好易搵到人嚟。
其實識嘢就知呢篇嘢係老作啦,英國唔承認香港嘅水電牌㗎。

你咁都唔知???

月入十萬只係用腦,去大陰月入三萬做到隻狗

記得取消中國藉

引用:
死在英國

大學BBA畢業,去到英國仲要做扎鐵,真係太精彩了。。。事實證明,高學歷去到英國都係死得,而且肯定有種族歧視,很難找到管理工作,只能和東歐人和黑人一起做苦工。傻仔。

引用:
重作!明報d科幻小說愈來愈假

香港嘅精英階層,無本英、美、加、澳或紐嘅護照係身唔似樣咯
呢對夫婦咁做都符合香港情況,全家坐完移監
再返香港搲真銀都未遲
到時人更成熟自然會變藍絲

恭喜做英奴

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-12-31 06:56 AM 發表

似係有人想黎搶野多囉
香港人努力咗幾代人先咁有錢
陸A自己起步慢發展得過十幾廿年
就話想超越人 唔抵得香港人比較有錢
走黎搞搞震
係曱甴競爭力薄弱啫,只能將每日150作假想敵,爭嘅係公屋單位同綜援呢啲高級嘢!

人哋紥鐵工人有工會,佢哋會唔會俾呢件嘢入都成問題。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]