• 瀏覽: 2,710
  • 回覆: 33
+2
中國與歐盟有望於周三(30日)簽署談判多年的《中歐投資協定》,美媒指歐盟委員會主席萊恩與歐洲理事會主席查爾斯‧米歇爾將於

美國佬就不斷貿易戰 澳洲佬都同中國玩野 ! 但歐洲就同中國簽野 有無黃人解釋下呢?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20201230/bkn-20201230092322511-1230_00992_001.html

喺中國帶領下,全球杯葛五眼

提示: 違規內容已被屏蔽
中歐投資協定內容係乜..? 冇睇過吾知~..但係..首要內容一定要~人民幣,歐元互換~絕對要飛甩 美元~先叫做百分百順暢同不受干擾~.......

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-12-30 21:17 發表
為乜要話比我哋知 目的⋯ ⋯ ⋯ 
呢啲國際大事,關你乜事

引用:
原帖由 Barocc0122073 於 2020-12-30 09:49 PM 發表
中歐投資協定內容係乜..? 冇睇過吾知~..但係..首要內容一定要~人民幣,歐元互換~絕對要飛甩 美元~先叫做百分百順暢同不受干擾~.......
一路做緊

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-12-30 09:47 PM 發表

Peter 仔係咪因為侵侵輪到懞撚左.

唔通呢D 協定可以收埋唔講既咩.
人地又唔係話比佢聽,佢以為自己係咩大支野

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-12-30 09:17 PM 發表
為乜要話比我哋知 目的⋯ ⋯ ⋯ 
我地個當奴侵點辦好啊?

引用:
原帖由 owen11223344 於 2020-12-30 10:18 PM 發表

我地個當奴侵點辦好啊?
當奴侵坐監

明知中歐達成協定就有美好前途, 歐盟當然想盡快簽訂啊... 歐盟係時候計劃如何瓜分澳洲同美國失去的利益了...

小黃人同毒果又話天下圍中

當歐洲有更多利益在中國境內,仲會支持美國對華封殺嗎?
2020年中國外交真係先苦後甜既一年,當美國用左半年時間趕傻侵落台,中國已經搞店東亞同歐洲。

引用:
原帖由 redsoon 於 2020-12-30 10:34 PM 發表
小黃人同毒果又話天下圍中
真係俾佢地講中左天下圍中,不過係眾星拱月圍住中國團團轉嗰種

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]