• 瀏覽: 6,268
  • 回覆: 87
路透與彭博資訊報道,歐盟和中國可望在30日達成投資協定,這項協定對雙方都是經濟和政治上的重大勝利。對歐盟來說,協定使企業得以進入中國更多產

美國侵侵完全表演到川建國同志角色
全世界都見到美國獨裁,惡霸,搶劫醫療物品,
到處剎別國國民,自己國家種族歧視,口講民主其實就獨裁醜陋,
國內任由國民確診美國肺炎而不去處理,美國有錢就有得醫,
總統確診用幾十位專家去做表演
其實是假戲真做做選擇工程...美國肺炎世界最偉大傳播到..
歐盟看清楚誰是真正的經濟利益
新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/568153/歐盟即將與中國達成投資協定-雙方經濟和政治上的重大勝利

哈哈哈‥…曱甴倒轉又係曱甴……哈哈哈
熱賣及精選
搵食啫犯法呀

回覆 引用 TOP

所謂天下歸心咪呢啲囉

香港曱甴,時代垃圾。

回覆 引用 TOP

剛才6點時,已經有消息稱兩個鐘頭後簽,唔知真定假,定係15分鐘後簽?

回覆 引用 TOP

歐洲細佬請奏過美國大佬批准未啊?

請奏尾洲病夫
咪玩喇

回覆 引用 TOP

家陣歐盟都各懷鬼胎鬼打鬼, 經濟已經死下死下了, 基本上歐盟成員都好想私底下同中國有更多貿易活動, 好想中國有更多支援... 歐盟的虛偽假面具早就被識破, 盡早同中國握手互利互惠, 避免被美國佬連累啊...

又話抵制,最好咪又要向中國克食

引用:
原帖由 1000day 於 2020-12-30 07:39 PM 發表

路透與彭博資訊報道,歐盟和中國可望在30日達成投資協定,這項協定對雙方都是經濟和政治上的重大勝利。對歐盟來說,協定使企業得以進入中國更多產

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201230/420993712923873280536210.jpeg/qBX_bhbAF-Qk0qoemh_sXOJ8x5srNcraaPV_MWj1fzE?v=w1280r16_9 ...
所以屎眼聯盟出手制裁中國呢樣個樣, 有危就有機.
歐盟務實人士知同老尾合作, 只係俾老尾玩9自己.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ax7ax 於 2020-12-30 08:28 PM 發表

又話抵制,最好咪又要向中國克食
主要係歐州國家, 有親美議員/官員. 佢地開聲話抵制中國, 啲媒體就幫手吹大.
睇返德國默克爾, 佢未必親中, 但唔會政治上腦, 知道應該同中國合作係有利.

引用:
原帖由 hwwong 於 2020-12-30 08:26 PM 發表

家陣歐盟都各懷鬼胎鬼打鬼, 經濟已經死下死下了, 基本上歐盟成員都好想私底下同中國有更多貿易活動, 好想中國有更多支援... 歐盟的虛偽假面具早就被識破, 盡早同中國握手互利互惠, 避免被美國佬連累啊...
歐盟德國大佬一早就知 21世紀係中國世紀, 搶先搭中國經濟順風車 澳洲佬啱啱落車 德國佬偷偷笑Q佢

回覆 引用 TOP

歐盟瓜分埋澳洲市場...

我愛渣打金龍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andonlyu 於 2020-12-30 08:44 PM 發表

主要係歐州國家, 有親美議員/官員. 佢地開聲話抵制中國, 啲媒體就幫手吹大.
睇返德國默克爾, 佢未必親中, 但唔會政治上腦, 知道應該同中國合作係有利.
德國大把野出口中國 市場就係中國, 揾到錢先係對德國人好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1000day 於 2020-12-30 07:39 PM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201230/420993712923873280536210.jpeg/qBX_bhbAF-Qk0qoemh_sXOJ8x5srNcraaPV_MWj1fzE?v=w1280r16_9 ...
歐盟都唔係正義, 不過講利益還是親中國好...

同中國合作比美國容易,你唔搞中國, 生意有排做..., 中國亦唔會無啦啦搞你...

但同美國合作,唔知幾時變臉, 唔知幾時有d不合理要求...

又發生一相情願的事了 

西人有可口可乐,佢有可防可控
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]