• 瀏覽: 7,344
  • 回覆: 6
+2
引用:
原帖由 hwwong 於 2020-12-30 08:26 PM 發表
家陣歐盟都各懷鬼胎鬼打鬼, 經濟已經死下死下了, 基本上歐盟成員都好想私底下同中國有更多貿易活動, 好想中國有更多支援... 歐盟的虛偽假面具早就被識破, 盡早同中國握手互利互惠, 避免被美國佬連累啊...
歐盟德國大佬一早就知 21世紀係中國世紀, 搶先搭中國經濟順風車 澳洲佬啱啱落車 德國佬偷偷笑Q佢

引用:
原帖由 andonlyu 於 2020-12-30 08:44 PM 發表

主要係歐州國家, 有親美議員/官員. 佢地開聲話抵制中國, 啲媒體就幫手吹大.
睇返德國默克爾, 佢未必親中, 但唔會政治上腦, 知道應該同中國合作係有利.
德國大把野出口中國 市場就係中國, 揾到錢先係對德國人好

引用:
原帖由 andonlyu 於 2020-12-30 09:03 PM 發表

對於美國, 你有咩企業在競爭上超越老尾, 就要搞你.
德國大媽唔會忘記美國佬偷偷監聽佢電話

引用:
原帖由 晚間不見了羊 於 2020-12-30 10:10 PM 發表
黃屍又話歐盟奶共了,只喜歡聽中國經濟崩潰呀
中國經濟崩潰論我聽咗幾十年, 家吓你問美國政客都無人信 打壓極都未死, 過多幾年仲世界第一大經濟體 當年GDP超過日本, 日本人都以為點可能

引用:
原帖由 trumbb 於 2020-12-30 10:20 PM 發表
人民幣與歐元,使用大增,
美聯儲局,印多d 美元,買返全球美債,
美聯儲局 食返哂 美國政府狂發債 風險
歐盟一早都想問點解你美國佬可以亂印銀紙, 今次仲唔輪到我亂印歐元

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2020-12-30 10:36 PM 發表

燒藥完講左成二十年

到依加都不停講
多謝燒山佢睇野分析好準, 現實99%朝相反方向走, 準到爆

引用:
原帖由 snooboy 於 2020-12-30 11:00 PM 發表

一個14億人嘅市場,點會放棄?

澳洲咪放棄歐盟找緊機會接手

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]