• 瀏覽: 7,348
  • 回覆: 87
+2
黃屍又話歐盟奶共了,只喜歡聽中國經濟崩潰呀

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-12-30 08:50 PM 發表

歐盟都唔係正義, 不過講利益還是親中國好...

同中國合作比美國容易,你唔搞中國, 生意有排做..., 中國亦唔會無啦啦搞你...

但同美國合作,唔知幾時變臉, 唔知幾時有d不合理要求...
中國人其實好簡單,唔會無情白事攪9你,只係想做生意,亦唔怕蝕底俾你;但真係唔好攪9佢,中國亦都晤怕你攪佢,因為你唔會有好日子過。
有人講過,你想郁中國,就一定要打死佢;你打佢唔死 ,就你有難

引用:
原帖由 snooboy 於 2020-12-30 09:47 PM 發表
上星期傳出劉鶴押後去歐洲,成班黃狗立即亢奮唱衰

上次臨門一腳,歐盟照計會等拜登上場,突然唔等,唔夠一個星期就變,我諗今次亞爺應該係攞返主導,一係宜家簽,一係永遠唔簽。

好消息

人民幣與歐元,使用大增,
美聯儲局,印多d 美元,買返全球美債,
美聯儲局 食返哂 美國政府狂發債 風險

有利益咁係拿拿聲達成協定

袋鼠佬有版你睇

引用:
原帖由 晚間不見了羊 於 2020-12-30 10:10 PM 發表
黃屍又話歐盟奶共了,只喜歡聽中國經濟崩潰呀
中國經濟崩潰論我聽咗幾十年, 家吓你問美國政客都無人信 打壓極都未死, 過多幾年仲世界第一大經濟體 當年GDP超過日本, 日本人都以為點可能

中國按部就班,有計劃咁發展,十年八年后就系世界最大經濟體,稍為有腦嘅,都要提早準備定啦。而且,歐洲系美國眼中算係乜嘢,喺特朗普統治下都好清楚啦。

抵死

英國仲走去脫歐

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-12-30 08:59 PM 發表
又發生一相情願的事了 
🐶成日講支爆 就真係一相情願

引用:
原帖由 trumbb 於 2020-12-30 10:20 PM 發表
人民幣與歐元,使用大增,
美聯儲局,印多d 美元,買返全球美債,
美聯儲局 食返哂 美國政府狂發債 風險
歐盟一早都想問點解你美國佬可以亂印銀紙, 今次仲唔輪到我亂印歐元

引用:
原帖由 1000day 於 2020-12-30 07:39 PM 發表
路透與彭博資訊報道,歐盟和中國可望在30日達成投資協定,這項協定對雙方都是經濟和政治上的重大勝利。對歐盟來說,協定使企業得以進入中國更多產

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201230/420993712923873280536210.jpeg/qBX_bhbAF-Qk0qoemh_sXOJ8x5srNcraaPV_MWj1fzE?v=w1280r16_9 ...
太好了

做正行搵食好過日日劈友著草LA

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]