• 瀏覽: 6,109
  • 回覆: 36
引用:
原帖由 天外有天s 於 2020-12-30 18:52 發表
全世界所有文明先進國家,處理案件都有疑犯/犯人以篤灰換減刑輕判嘅處理方式,此乃合情、合理、合法嘅處理方式

數月前12瞞徒欲以水路潛逃台灣避刑責,但途經大陛海域時,被大陸水警截捕

12瞞徒喺大陸還押其間,香港警方多次輯捕到多批曾暴亂嘅暴徒,亦輯捕到其他想潛逃嘅曱甴暴徒,香港警方為香港治安嘅努力,令正常市民敬佩

但當時反對派率先開腔謂12瞞徒可能篤灰

之後12瞞徒寫俾家人嘅家書 ...
冇得揀,分開逐個問,夾都夾唔掂。唔合作冇水飲冇飯食。對住共產黨,民主教徒只有投降。

小小事最多判幾個月  比人老點去着草 吾篤你 篤邊個?  白痴還白痴  冇拉拉要做難民都諗下點解比人老點拉!

引用:
原帖由 天外有天s 於 2020-12-30 06:52 PM 發表
全世界所有文明先進國家,處理案件都有疑犯/犯人以篤灰換減刑輕判嘅處理方式,此乃合情、合理、合法嘅處理方式

數月前12瞞徒欲以水路潛逃台灣避刑責,但途經大陛海域時,被大陸水警截捕

12瞞徒喺大陸還押其間,香港警方多次輯捕到多批曾暴亂嘅暴徒,亦輯捕到其他想潛逃嘅曱甴暴徒,香港警方為香港治安嘅努力,令正常市民敬佩

但當時反對派率先開腔謂12瞞徒可能篤灰

之後12瞞徒寫俾家人嘅家書 ...
而家警方拉呢11個安排、恊助12瞞徒潛逃嘅人被捕,已經明顯係12瞞徒以篤灰嚟換輕判啦,否則點會咁整資料捉呢11個

坦白從寬,抗拒從嚴

引用:
原帖由 A1899 於 2021-1-16 12:30 AM 發表
坦白從寬,抗拒從嚴
當然啦

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-1-3 01:55 AM 發表

何為污點證人?
人地可能冇睇過外國電視/電影

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-1-2 12:47 PM 發表

佢地邊敢上去法庭聽審
人地畀你蒙面?
出黎開記者會,有可能冇個係真,全部臨記
要證明自己係家屬先給入,咁好易揚晒出來,都係遮面安全

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]