• 瀏覽: 2,741
  • 回覆: 53
警方拘捕一名46歲女警,涉嫌串謀洗黑錢,被捕女警已經停職。

警方表示,毒品調查科財富調查組人員於今年1月接報,指一名女警的戶口有不尋常的大額金錢活動,調查後發現女警涉嫌於去年11月至今年1月期間,以兩個銀行戶口,處理共53萬港元涉及海外電郵騙案的犯罪得益。

警方在牛頭角拘捕該名女警,被控兩項「串謀處理已知道或相信為代表從可公訴罪行的得益的財產」罪。案件將於明年1月6日在觀塘裁判法院提堂。

其實呢d係咪正式聘用既警員黎架
香港警察無咩理由會做d 咁既事既

新聞來源連結:

https://hk.mobi.yahoo.com/news/涉 ... 下月提堂-131257069.html

樹大有枯枝
証明公事公辦

呢單唔知計落當值警員度還係休班警員度。若計落休班度,就你一單、我一單咬得好緊湊。

名副其實, 警賊

引用:
原帖由 s-chris 於 2020-12-30 09:26 AM 發表
呢單唔知計落當值警員度還係休班警員度。若計落休班度,就你一單、我一單咬得好緊湊。
一日都無幾十單
樹大有枯枝
好小事者
政府公事公辦拉晒佢地咪得囉
又一巴一巴打落d黃人到

引用:
原帖由 ppp1983 於 2020-12-30 09:28 AM 發表

一日都無幾十單
樹大有枯枝
好小事者
又一巴一巴打落d黃人到
正常現象
根本連小事都唔係
傳媒根本連報道都無必要

又大巴大巴咁掌摑嗰啲話警察犯左罪會受包庇唔會受懲罰既曱甴

引用:
原帖由 ppp1983 於 2020-12-30 09:00 AM 發表
警方拘捕一名46歲女警,涉嫌串謀洗黑錢,被捕女警已經停職。

警方表示,毒品調查科財富調查組人員於今年1月接報,指一名女警的戶口有不尋常的大額金錢活動,調查後發現女警涉嫌於去年11月至今年1月期間,以兩個銀行戶口,處理共53萬港元涉及海外電郵騙案的犯罪得益。

警方在牛頭角拘捕該名女警,被控兩項「串謀處理已知道或相信為代表從可公訴罪行的得益的財產」罪。案件將於明年1月6日在觀塘裁判法院提堂。

...
警隊入面有好多曱甴架

引用:
原帖由 hw1chan 於 2020-12-30 09:27 AM 發表
名副其實, 警賊
又係黃絲警

一定又係黃💩黒警

引用:
原帖由 ppp1983 於 2020-12-30 09:28 AM 發表

一日都無幾十單
樹大有枯枝
好小事者
又一巴一巴打落d黃人到

一年有十零單
唔算太多宗
小事未至於
只能說警察的害群之馬
壞盡警隊形象

樹大有枯枝

必須重判