• 瀏覽: 45,905
  • 回覆: 605
  • 追帖: 2
+7
引用:
原帖由 simonng012879 於 2020-12-29 04:25 PM 發表
on99再post埋d咁嘅野
這是五毛工作!我地就係為咗打毛掃盲😎

到時台灣新聞,毒果新聞呀,會唔會又up大陸出現限牛令,攪到中國人民冇牛食。。。

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2020-12-29 04:27 PM 發表
其實南美牛肉從來都好食過澳洲,甚至美牛
無論肉質牛味都好過,特別係阿根廷同委內瑞拉牛
終於有個識啲嘢嘅人!好過五毛好多🍾

引用:
原帖由 timmm 於 2020-12-29 04:14 PM 發表

其他國家開始搶單
只要搶到,想窮都難

其實係D牛贏佐, 被劏少佐, 生命延長佐,自然老死。。大家食少D牛肉啦, 善哉 ! 善哉 !!

澳洲港人有福了

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-12-29 04:11 PM 發表

據講,烏拉圭是世界第7大牛肉出口國,人均擁有3.5頭牛,長期保持着世界第一的紀錄,而烏拉圭的牛都是在自然環境下飼養的,且有完善的衞生條件保障,任何一頭出口的牛,都可做到可追溯。在一些食品嚴格的國家,烏拉圭的牛肉甚至可以免檢口蹄疫進入。

好酸tim la
師兄!你厚多士!
做咩教精佢,由得佢繼續做井蛙咪好

希望到時M9會減賣!我地有平和牛食😋

附件

Screenshot_20201229-163058_Chrome.jpg(87.5 KB)

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-12-29 04:11 PM 發表

據講,烏拉圭是世界第7大牛肉出口國,人均擁有3.5頭牛,長期保持着世界第一的紀錄,而烏拉圭的牛都是在自然環境下飼養的,且有完善的衞生條件保障,任何一頭出口的牛,都可做到可追溯。在一些食品嚴格的國家,烏拉圭的牛肉甚至可以免檢口蹄疫進入。

好酸tim la
個條懵仔柒出國際

烏牛唔知好唔好食

引用:
原帖由 tommyn 於 2020-12-29 04:32 PM 發表
烏牛唔知好唔好食
自己諗……

五毛快嚟開工😃

引用:
原帖由 kxkx 於 2020-12-29 04:25 PM 發表
澳洲既大陸肉商又可以賣比烏拉圭分公司再進口
叫做做左野啦
國際貿易唔係咁做嘅, 要有產地証明

引用:
原帖由 james@zeta 於 2020-12-29 04:28 PM 發表

終於有個識啲嘢嘅人!好過五毛好多🍾
其實你明唔明宜家唔係d野好唔好食 平定貴問題,不過香港有俾西人養慣做慣西狗眼裡只有利益唔明都唔出奇

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]