• 瀏覽: 24,909
  • 回覆: 290
+3
歐盟官員稱,中國和歐盟本周可能達成中歐投資協定,「將在周三(12月30日)確定」。歐盟27個成員國據報均已同意與中國達成全面投資協定,沒有任何

中國歐盟過幾日可能達成協議喎抹黑嗰啲塊面係咪好痛呢

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/567412?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

歐盟27國據報均支持中歐投資協定,
歐盟官員:有望30日達成共識!

正常到極!

引用:
原帖由 eos888 於 2020-12-29 11:12 AM 發表
歐盟官員稱,中國和歐盟本周可能達成中歐投資協定,「將在周三(12月30日)確定」。歐盟27個成員國據報均已同意與中國達成全面投資協定,沒有任何

中國歐盟過幾日可能達成協議喎抹黑嗰啲塊面係咪好痛呢

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/567412?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
特朗譜仲有22天就下台,所以冇乜人理佢啦!

孤立老尾

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-12-29 11:25 AM 發表
孤立老尾
係美帝自我孤立吧,它要參加RCEP我們也是歡迎的

歐盟甩左嬰角呢件5眼, 同大陸簽合作協議 .... 絕對係做得好

下一步就係 必須要保住  從俄仔供應 既天然氣, 唔好俾霸道尾角指手劃腳

天下歸心咪呢啲囉

順手傾埋點樣分咗澳洲個出口餅仔啦。

引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2020-12-29 11:32 AM 發表

一日未簽,一日就未能作準,因為美帝一定會反對。

2012年前日本主導亞洲元,建立中日韓自由經濟圈,結果就是,

2012年中日就簽署了貨幣互換協議,但是在當年的9月10日,極力推動《中日貨幣互換協議》的日本金融大臣松下忠洋,突然在家中上吊自殺。6天後,與松下忠洋一起推動中日協議的日本新任駐華大使西宮伸一,在自己家附近突然倒地昏迷,不治身亡,死亡原因不明。2012年8月15日,香港保釣 ...
美國反對咪由佢lor…………..美國又唔係歐盟成員
美國隻狗英國又脫勾..........係歐盟冇晒力

原來嬰角脫歐, 係尾角減少自己在歐既勢力 .... 中國做生意方便左

引用:
原帖由 Parra 於 2020-12-29 11:36 AM 發表
順手傾埋點樣分咗澳洲個出口餅仔啦。
法國 會率先舉手 要晒d葡萄酒 quota

引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2020-12-29 11:46 AM 發表

歐盟裡面的官員和議員很多都是美帝的走狗。還有美帝CIA,間諜部門應該也掌握了很多官員和議員的黑材料。

其實回歸以來,可以看到美帝的CIA能力有多強,政府裡面的黑材料不斷的被扒出來。

所以一日沒有簽,一日都很難作實。也因此如果現在不簽,可能就要等10年之后了,到中國完全的崛起,歐盟沒有辦法了。所以站在歐盟的角度,趁美國新總統沒有上台之前,先簽了,變成事實才是上算。
係就唔使出口術啦

強??? HK冇法律拉9佢地先威到jar
家下敗走壽臣山lor

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]