• 瀏覽: 3,590
  • 回覆: 53
12港人案其中10人在深圳鹽田法院受審,擇期宣判。其中一名家屬委託的律師表示,不當庭宣判存在幾個可能性,包括庭審發生一些意外情況,法官不敢擅自決定,需要匯報聽從更高級別官員的決定。 家屬律師又認為,官方要營造「威不可測」的氛圍,不能讓人覺得民間可以預測官方的結果。而兩名未成年人的聽證結果仍未有,需要...

被12瞞逃家屬審及某些政治人物前嘅一輪炒作、抹黑,本來簡單嘅非法越境案已變成外交事件。

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1567533-20201228.htm

香港好多案件都唔係審完即判,曱甴消防企圖用汽油彈無差別屠殺香港市民下月中判,唔係法庭慣常做法咩!?

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-12-29 07:21 AM 發表
12港人案其中10人在深圳鹽田法院受審,擇期宣判。其中一名家屬委託的律師表示,不當庭宣判存在幾個可能性,包括庭審發生一些意外情況,法官不敢擅自決定,需要匯報聽從更高級別官員的決定。 家屬律師又認為,官方要營造「威不可測」的氛圍,不能讓人覺得民間可以預測官方的結果。而兩名未成年人的聽證結果仍未有,需要...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1567533_1_L_20201228232542.jpg
噏噏噏,亂9咁噏,乜都知咩你

引用:
原帖由 goaheadman2300 於 2020-12-29 07:26 AM 發表

噏噏噏,亂9咁噏,乜都知咩你
外國都對案件發言關注。中、美對事件有多番唇槍舌劍。美對更對香港飛行服務隊作出制裁。審案當日,外國領事都要到法院旁聽。你唔係唔知下話!

最好就等番10年8載至宣判

就憑幾隻野就想釋放十二門徒!成個中國政府都救唔到華為太子女啦!

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-12-29 07:21 AM 發表

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1567533_1_L_20201228232542.jpg
犯人誠心悔改 本來輕判

家屬攪甘大場龍鳳 亞爺點都要收多少利息

改刑期咪唔可以即日宣判囉

甘都重要問

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2020-12-29 07:43 AM 發表

犯人誠心悔改 本來輕判

家屬攪甘大場龍鳳 亞爺點都要收多少利息

改刑期咪唔可以即日宣判囉

甘都重要問
瞞逃俾班冚家剷消費ING

唔可以令十二港人含冤入獄,一定要慢慢調查,慢慢審訊,慢慢判決,十二港人都應該慢慢等待,呢啲野急唔黎!

引用:
原帖由 redredeapple 於 2020-12-29 07:39 AM 發表
就憑幾隻野就想釋放十二門徒!成個中國政府都救唔到華為太子女啦!
人地美國係捉中國人
中國就專捉中國香港人

引用:
原帖由 willfriends 於 2020-12-29 08:02 AM 發表

人地美國係捉中國人
中國就專捉中國香港人
12瞞逃認自己係中國人咩?

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-12-29 08:05 AM 發表

12瞞逃認自己係中國人咩?
共產黨唔係指控佢地賣國??

引用:
原帖由 willfriends 於 2020-12-29 08:06 AM 發表

共產黨唔係指控佢地賣國??
身份就係但12隻畜生就認為唔係囉

已認罪但不當庭宣判一啲都唔默生。
香港跟英國制度都係咁啦!

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-12-29 09:21 AM 發表
已認罪但不當庭宣判一啲都唔默生。
香港跟英國制度都係咁啦!
只是隨手抽起話題

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]