• 瀏覽: 1,681
  • 回覆: 9
在伊拉克, 阿富汗, 利比亞, 等等之前...
是70年前的朝鮮和40年前的越南...

中國近來因應美國的野蠻行為著力宣揚美國過去的惡行...
以提醒世人美國一貫的犲狼行徑...
講一套做一套...

抗美援朝保家衛國己拍成劇集...跨過鴨綠江...

漢奸們...你們到底什麼時候才醒覺...

種瓜得瓜~種豆得豆~天道循環~報應不爽
引用:
原帖由 一個普普通人 於 2020-12-27 08:43 PM 發表
在伊拉克, 阿富汗, 利比亞, 等等之前...
是70年前的朝鮮和40年前的越南...

中國近來因應美國的野蠻行為著力宣揚美國過去的惡行...
以提醒世人美國一貫的犲狼行徑...
講一套做一套...

抗美援朝保家衛國己拍成劇集...跨過鴨綠江...

漢奸們...你們到底什麼時候才醒覺...
美國原住民嘅惡夢由五月花號登陸開始。
美國嘅自由民主由侵略開始。
美國殺了多少土著成就了美國?
美國根本就係土匪。

點只 ?
還有沒有硝煙的戰爭
推翻不聽話的別國政府
遍及全球

其實,對比宜家同一兩百年前既北美同澳洲原住民人口,就知發生乜事。

中國呢,維族藏族人口,都比起中共建政時暴升。唔通中國有能力強迫佢地生仔?

呢一樣真係唔係咁簡單,放諸世界,無幾多個國家政府做到,就算係國民政府對少數民族,都係口惠而實不至,八九十年前,漢人同少數民族關係極之惡劣。紅軍長征時得到西南少數民族捨命相助,靠既就係拎個心出黎平等對待。

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-12-28 10:04 AM 發表

美國原住民嘅惡夢由正月花號登陸開始。
美國嘅自由民主由侵略開始。
美國殺了多少土著成就了美國?
美國根本就係土匪。
「五月花」號,帶住一船難民登陸美洲,當時呢班船民飢寒交逼,幸好得本土印弟安人相助才得以生還;「感恩節」就是因此事而創立

結果,白人站穩腳跟之後,就用殺戮、壓迫、殺害野牛(印弟安人財產)回報印弟安人

美國的邪惡...
為害比當年的德日更大...
個人認為...911也是他們自招....
他們分毫沒有反醒...更多的報應何時到...

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2020-12-29 11:52 AM 發表
美國的邪惡...
為害比當年的德日更大...
個人認為...911也是他們自招....
他們分毫沒有反醒...更多的報應何時到...
嘩~通仔,好耐無見你喎,以為你無玩

美國佬都惡左咁耐,世界上無任何一個國家可以千秋萬代,強如美國都係等緊收皮的一天,就只差在會係邊一個國家做收佢皮轉折點

引用:
原帖由 上環 於 2020-12-29 05:17 PM 發表

嘩~通仔,好耐無見你喎,以為你無玩

美國佬都惡左咁耐,世界上無任何一個國家可以千秋萬代,強如美國都係等緊收皮的一天,就只差在會係邊一個國家做收佢皮轉折點
你好,
我參與...同回貼確實少左好多,...
留意到你間中有出現....
咁多年過去, 其實好多嘢都重複左幾十次...
嗌交意欲亦冇之前咁大...
拉牛上樹又冇本事...都係少出聲...

呢次都係見到有新劇講番70年前美國侵略朝鮮至出一貼...

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2020-12-29 05:39 PM 發表

你好,
我參與...同回貼確實少左好多,...
留意到你間中有出現....
咁多年過去, 其實好多嘢都重複左幾十次...
嗌交意欲亦冇之前咁大...
拉牛上樹又冇本事...都係少出聲...

呢次都係見到有新劇講番70年前美國侵略朝鮮至出一貼...
明白啦,但我唔係嗌交喎,我都係岩傾就傾幾句,唔岩傾就笑下d傻仔,係呢度都玩左成十幾廿年啦,重唔化咩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]