• 瀏覽: 16,157
  • 回覆: 221
+7
引用:
原帖由 六嬸嬸 於 2020-12-27 08:53 PM 發表
人釘人。
不如猿磚家講下嗰1萬人點分工點做嘢

可以偣一萬解放軍幫手

差人無野做咩..

引用:
原帖由 kcfreechat 於 2020-12-27 09:18 PM 發表
政府應該設計app (港康碼),入境客全部要牽制安裝,自動定位
唔係冇係唔用個App設計,不單是本地年輕科研人員成果,更在五月拿了2020年聯合國及世衞頒發的COVID-19 Healing Solution for Tourism最佳解決方案獎項,成為世衞認可的專利設計

抗疫需要全民努力合作,但香港傳媒多喜歡潑冷水唱反調,香港人唯有自求多福

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2020-12-27 11:00 PM 發表

表面上係話「紀律部隊」,實際上就係叫警隊去做

警方少三分一人手,明顯調虎離山,方便甲由做野;而且又可以傳染警員

老實講,呢個所謂磚家勾結匪人早有前科,難怪我咁樣睇佢
咪係,同時佢又唔講人身自由了,tvb成日影住佢講廢話..

引用:
原帖由 johnlong18 於 2020-12-28 03:23 PM 發表

唔係冇係唔用,個App設計,不單是本地年輕科研人員成果,更在五月拿了2020年聯合國及世衞頒發的COVID-19 Healing Solution for Tourism最佳解決方案獎項,成為世衞認可的專利設計
失覺晒! 厲害👍! 不過我都係覺得有gps 自動定位好的! 人畢竟會忘記du,而且實質操作不方便!

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2020-12-27 09:23 PM 發表
下次特首非你莫屬,恭喜渠王
傷港懂王非佢莫屬

關鍵是最快時間找出隱性病毒人士,一旦情況嚴重 太多隱性病毒人士,執法人員自身安全都有問題。整個問題是社會問題直接影響社會各階層人士安全在西方國家政要都患疫

某些機構提供定期為員工提供快速測試(不是太準確)和防疫措施.但減輕risk

在特區bigc ,袁教授,本土旺師飯民耳員無感染疫病,為何西方國家很多公眾人物都感染疫病。估計特區某些人士可能有些定期快速測試甚麼抗疫方法。

之前建設力量主張加強追蹤,本土旺師飯民話侵犯人權,政治迫害

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]