• 瀏覽: 1,982
  • 回覆: 43
「高尚港人」點可以違法生火呀?點可能咁多垃圾呀?
一定係大陸人做嘅,佢哋係北京射啲火同垃圾過嚟。

疫情下不少市民都去郊遊、野餐慶祝聖誕,多個郊野公園都人頭湧湧,部分人沒有佩戴口罩,亦不乏多於2人的聚集。在元朗南生圍有市民發現有缺德郊遊人士...

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1959990/即時-港聞-南生圍缺德郊遊人士違法生火燒烤-焚毀樹枝遺垃圾

現在已沒有中國大陸遊客,香港人不可以諉過於人了。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-12-27 09:28 AM 發表
現在已沒有中國大陸遊客,香港人不可以諉過於人了。
有新香港人。

做這類缺德事最大可能係廢老。廢老怕凍又喜歡行山。

引用:
原帖由 香江人 於 2020-12-27 10:01 AM 發表

有新香港人。
啱,乜柒衰嘢都賴佢哋!

引用:
原帖由 本人值得擁有 於 2020-12-27 10:02 AM 發表

啱,乜柒衰嘢都賴佢哋!
香港有沒新香港人?有,我沒講錯。
有人對號入座,我沒符。我沒話係新香港人做嘅。

睇見樓上真係辛苦,不停諗野去唔知保什麼,又廢佬又新香港人,其實咪又係香港人不知所謂,其實有時錯撚左咪改就得,死拗爛拗改變唔到事實,得黎的只有肉撚酸。

引用:
原帖由 香江人 於 2020-12-27 10:01 AM 發表

有新香港人。
都有舊香港人

黃人最自我,冇公德,又喜歡,支持破壞!

新香港人扮本土

自從國內同胞唔落黎守護香港郊野,港人就肆意催殘破壞,搞到滿目瘡痍

引用:

有新香港人。
王c 最叻老屈老作,一於屈左先,一定係

何止南生圍?
差不多所有香港郊野已經被高貴的香港人破壞啦!

引用:
原帖由 terada 於 2020-12-27 11:41 AM 發表
何止南生圍?
差不多所有香港郊野已經被高貴的香港人破壞啦!
點解港人可以壞到咁既程度!?

多年黎一直屈大陸遊客,直到新冠,真相大白

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]