• 瀏覽: 1,951
  • 回覆: 41
+6
官司纏身的壹傳媒黎智英,被控《港區國安法》中「勾結外國或者境外勢力危害國家安全」罪及欺詐罪,早前獲高等法院法官批准保釋引

正所謂:皇帝唔急太監急!
習近平都愛理不理!
他視國家安全為茂利!
這個習皇帝終身為中國領導人!
他連自己的江山也不顧!
我等愛國人士何需像太監般為他操心!
國家安全是保家衛國的最重要事項!
習皇帝都唔釘死叛國賊黎智英!
我們這些太監唯有嘔幾啖血算了吧!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201226/bkn-20201226133654079-1226_00822_001.html

若果中央不立即把叛國賊黎智英押上內地關柙及受審!
讓牠在家中享受快樂人生!
睇怕很多愛國人士都不服!
隨時引起叛國之風!
因為做漢奸賣國通敵!
中央都唔會有行動拘柙!
可以継續逍遙快活!

食住花生等睇戲

二零二零年真係百般滋味在心頭!
天災人禍滾滾來!
紅塵混濁怪事多!
應該急的皇帝不會急!
事不關己的太監卻急!
愛國人士真係血壓指數上升不少啊!
一個字(頓)!

我都話中央唔正面出手,靠香港做醜人。香港班友無論出自真心或被逼都好,都唔想自己上身得罪外國。。。講真,如果阿爺唔做醜人,散得場。二打六既死硬。。大人物返屋企湊孫

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-12-26 05:33 PM 發表
我都話中央唔正面出手,靠香港做醜人。香港班友無論出自真心或被逼都好,都唔想自己上身得罪外國。。。講真,如果阿爺唔做醜人,散得場。二打六既死硬。。大人物返屋企湊孫
習皇帝講過打鉄仍需自身硬!
今次叛國賊黎智英事件!
正正顯示出習皇帝硬不起來!
中央底氣層都洩漏了!
人大立法都不能司法!
這是愛國人士表錯情支持國安法嗎!
唉!真係仆街唔好喊!

話得事的都不出聲,真不知葫蘆裡賣什麼藥

引用:
原帖由 highwiseman 於 2020-12-26 05:14 PM 發表
官司纏身的壹傳媒黎智英,被控《港區國安法》中「勾結外國或者境外勢力危害國家安全」罪及欺詐罪,早前獲高等法院法官批准保釋引

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201226/photo/bkn-20201226133654079-1226_00822_001_01b.jpg?20201226170516

習近平都愛理不理!
他視國家 ...
或者亞爺就係想佢著草

等佢出海就名正言順拉佢返國內

肥佬泥應該都明呢個情況

俾個天佢做膽都唔敢走啦

其實俾佢保釋 最擔心就係佢俾人滅口 肥佬泥自己都擔心呢樣呀 .

根本儍嘅都知黎智英唔應該可以保釋,但偏偏就發生。證明一點,香港受外國勢力及黎智英反中亂港的滲透,已經去到很深的地方。
要香港能真的變好,一定要將黎智英及所有黨羽,滲入在各階層的反中亂港份子連根拔起才成。

引用:
原帖由 highwiseman 於 2020-12-26 05:14 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201226/photo/bkn-20201226133654079-1226_00822_001_01b.jpg?20201226170516

習近平都愛理不理!
他視國家 ...
應該送去大陸候審

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-12-26 05:33 PM 發表
成班9棺把駱主任嘅話當耳邊風🤔🤔
在大是大非問題上守得住、站得穩,做到該堅持的不妥協,該承擔的不迴避,該推動的不鬆手,衝破「泛政治化」的漩渦

棄卒

689又煽動民眾滋事,遲早被國安法處理佢

習近平都唔理咁濕碎啲嘢,如果手下不呈報上去估計佢都不知。關鍵在國安公署出不出手,指意特區政府就算了,重殘人士。

其實畀佢潛逃都無乜所謂
第一,起個榜樣俾曱甴仔睇,龍頭又如何?
二,再証明香港法庭欠缺判決能力,權責失禁
三,金主唔可以坐鎮香港,做乜都一定打個折扣,入錢都容易跟蹤
四,有幾多個流亡嘅可以繼續風光,攪得幾耐?肥彭都只能死剩把口
五,以前泊肥侵碼頭,甚至造假跣拜登,肥侵不再,前功盡廢
六,可以正式落名成國際通緝犯,去邊都唔會方便
七,七十幾歲,擺得幾耐?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]